Afbeelding
Foto: Angelique van de Reijt

90 jaar Jubileumfeest bij familiezaak
De Roos Modeschoenen in Klundert

Schoenenspeciaalzaak De Roos in Klundert geniet regionale bekendheid in de wijde omgeving. Klanten komen van heinde en verre naar het vestingstadje gereden voor een gedegen schoenadvies. 90 jaar is de familiezaak al onderdeel van het Klundertse centrum. 


"Dan moet je toch wel echt goed advies en kwaliteit hebben, om het zolang vol te houden”, zegt Ed de Roos trots. Samen met zijn vrouw Antoinette zijn zij 3e generatie-eigenaar van de schoenenwinkel. Ed nam de zaak over van zijn vader Daan, die het op zijn beurt weer overgenomen had van zijn vader Harry de Roos, die 90 jaar geleden (1933) al startte in het plaatsje Moerdijk, in 1945 verhuisde naar Klundert, en nu dus bijna een eeuw niet meer weg te denken aan de Molenstraat langs de Bottekreek in het centrum van Klundert. Van generatie op generatie komen hier hele families/gezinnen voor de eerste schoentjes voor hun (klein-) kinderen of voor modieuze en kleurige stappers voor de ouders, tot comfortabele schoenen voor de grootouders. 


Ed heeft na de detailhandel school meerdere studies gevolgd over de voet, zoals podologie en schoenreparatie. Daarvoor komt vader Daan de Roos, die nog steeds naast de winkel woont met zijn vrouw Ad, wekelijks mee helpen in de schoenreparatie. Familie de Roos is trots op dit lustrum en trakteert daarom de klanten de komende weken op allerlei feestelijkheden. "Wij beseffen ons maar al te goed dat wij het zonder onze trouwe klantenkring niet zo lang hadden kunnen volhouden. Daarom willen wij onze klanten deze weken ook mee laten feesten en een beetje in de watten leggen. Gelukkig werken onze leveranciers ook mee aan ons feest. Schoenenmerk Wolky viert dit jaar ook haar 40 jarig bestaan en het merk Durea bestaat dit jaar ook 75 jaar. Ook Rieker doet een leuke consumentenactie tijdens ons jubileum. De kinderen krijgen bij aankoop altijd al een grote De Roos ballon en het gratis parkeren voor de deur is ook echt een reden waarom klanten bij ons komen winkelen. Op naar de 100!” lacht Ed.[n] TEKST ANGELIQUE VAN DE REIJT