Afbeelding
Foto: Yvonne Vermeulen

Sharon komt in De Boezem wonen: ‘Ik krijg altijd en overal een stempel en nu ben ik Sharon’

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

Twee bewoners die via SOVAK een huis gaan bewonen zijn Sharon van Gils (26) en Joey Dijkgraaf (25). Het is de eerste keer dat het stel gaat samenwonen. Sharon woont nu al in een studio van SOVAK in Zevenbergen, maar is blij met het appartement in De Boezem. 

“Ik heb een licht verstandelijke beperking,” legt Sharon uit. “Ik krijg altijd en overal een stempel maar nu ben ik Sharon. Ik vind het fijn dat ik er hier toe doe.” Wat op deze locatie anders is, is de zorg ter plaatse. “Ik woon al 2,5 jaar bij SOVAK en wat ik fijn vind is dat mijn begeleider Maart straks ook naar deze locatie komt. Maar er is wel een verschil: in de Stationsstraat is 24 uur per dag zorg, dat is hier anders. Hier kan ik laten zien dat ik zelfstandig ben.” Joey woont nu bij zijn ouders in Delft en verhuist straks naar Zevenbergen. “We gaan samen een mooie stap maken.” 

De huizen in De Boezem zijn ‘gestippeld’ dat wil zeggen dat alle huurders door elkaar wonen en er bijvoorbeeld niet een galerij is met alle cliënten van SOVAK. Sharon wil graag contact zoeken met haar buren,. “Ik ga een opleiding doen tot nagelstyliste, als mensen het willen dan wil ik ook wel hun nagels doen.” Joey vult aan: “Als ze een drukke dag heeft gehad dan kan ze daarna lang zelf bezig zijn met haar nagels.” Maar ook voor een gezellige middag kun je bij Sharon aanbellen. “Ik hou ontzettend van bordspellen, bij mij mag je wel langskomen! Als je elkaar kent kun je het heel leuk hebben.”