Bestuur EHBO vereniging tijdens jaarvergadering.
Bestuur EHBO vereniging tijdens jaarvergadering. Foto: nelly

EHBO vereniging Cosmas en Damianus

STANDDAARBUITEN - EHBO-vereniging Cosmas en Damianus uit Standdaarbuiten vierde in de zomer van 2022 haar 65-jarige bestaan. De EHBO-vereniging is al zo’n beetje sinds de oprichting actief in het dorp bij hulpverlening tijdens bijvoorbeeld de wielerronde, de wandelvierdaagse en natuurlijk de jaarlijkse lichtjesoptocht en vierde vorige zomer haar 65-jarig bestaan.

 

Helaas heeft de vereniging, net zoals heel veel andere EHBO-verenigingen in de regio, te maken met een teruglopend ledenaantal. Tijdens de jaarvergadering van 13 maart jl. werd zelfs gesproken over het voortbestaan van de vereniging. Omdat wij als vereniging actief ons steentje bij willen dragen aan de evenementen die in Standdaarbuiten georganiseerd worden, willen wij een oproep doen aan iedereen die geïnteresseerd is in het volgen van een cursus Eerste Hulp of reanimatie. Niet alleen sta je hier je dorpsgenoten bij, ook voor je naasten is het goed om de kennis te hebben hoe je moet handelen in een noodsituatie. Want weet jij eigenlijk wel wat je moet doen in een noodsituatie? 

Op de website van EHBO-vereniging Standdaarbuiten kun je jouw EHBO-kennis testen en je aanmelden voor een cursus. Ben je al in het bezit van een diploma Eerste Hulp en zoek je een vereniging om de jaarlijkse herhalingslessen te volgen? Ook dan ben je van harte welkom bij onze vereniging. Neem gerust vrijblijvend contact op via het mailadres: voorzitter@ehbostanddaarbuiten.nl.[n]