Woensdag 12 april

Vrouwen van Nu Zevenbergen

20:00 | Woonzorgcentrum De Zeven Schakels

Woensdag 12 april treffen we elkaar weer op onze afdelingsavond. Deze keer komt Kees Schippers vertellen over de Kloostergemeenschap Taizé in Frankrijk. Deze gemeenschap telt een honderdtal broeders, katholiek en van verschillende protestantse afkomst, uit bijna dertig landen. Alleen al door haar bestaan is de gemeenschap een ‘gelijkenis van gemeenschap’, een concreet teken van verzoening tussen verdeelde christenen en gescheiden volken. De broedergemeenschap leeft slechts van haar werk. Dit onderwerp is Intrigerend genoeg om er meer over te willen horen. Plaats: Ruimte Seniorenraad, woonzorgcentrum de Zeven Schakels, Kasteelweg 4, 4761 BN Zevenbergen. Aanvang 20.00u. Ook niet-leden zijn van harte welkom. Leden hebben gratis toegang.

 

Welkom in De Stoofpot

11:00 | Gereformeerde Kerk vrijgemaakt Zevenbergen

Woensdag 12 april is de Stoofpot weer vanaf 11.00 uur open voor iedereen die een gezellig praatje wil maken of een goed gesprek wil hebben. Er is altijd koffie of thee met een lekkere koek. Zoals elke 2e en 4e woensdag van de maand is er om ca 12.00 uur een lekkere lunch met een heerlijke kom zelfgemaakte soep. De toegang is vrij. Ingang: achterzijde NoordhavenKerk, Langenoordstraat, hoek Stoofstraat te Zevenbergen.

 

Pannenkoekenlunch voor senioren

12:30 | KBO en Seniorenraad

De KBO en Seniorenraad van Zevenbergschen Hoek organiseren op 12 april weer een gezellige en voedzame middag. Dit keer staan er hartige en zoete pannenkoeken op het menu die door d'n Bels gebakken gaan worden. De middag begint 12.30 uur en de pannenkoeken zullen vanaf 13.00 uur geserveerd worden. Alle 50-plussers van Den Hoek zijn welkom en men kan zich opgeven via het strookje in het DorpsNieuws. Men kan zich opgeven tot en met 8 april en bij minder dan 20 deelnemers zal de middag helaas niet doorgaan.

 

Vrijdag 14 april

Nieuwe lotgenotenbijeenkomst

13:30 | Pluspunt Serena

Op vrijdag 14 april houden we weer onze maandelijkse bijeenkomst van de Lotgenoten. U weet wel: bestemd voor degenen die te maken hebben gekregen met een verlies van een dierbare in de familie- of vriendenkring. Natuurlijk houden wij ons niet alleen bezig met ons verlies. We delen ook andere zaken, op een ongedwongen manier. Zo zijn er weer nieuwe gezichten bij gekomen! Dus we groeien weer! Graag zullen we ook u verwelkomen op ons vaste adres Zandberg 1 in Serena (t/o de Jumbo) om 13.30 uur. De toegang is gratis en u vindt een luisterend oor.

 

Zaterdag 15 april

Toneeluitvoering Jeugd 't Coulisse

19:30 | De Standaert

Het is weer bijna zover: de jaarlijkse toneeluitvoering van de jeugd van onze toneelvereniging 't Coulisse. Dit jaar een stuk getiteld: 'De Wondermolen'. Een spannend jeugdstuk door Jook van Bergen. Zaterdag 15 april, 19:30 uur, in Multifunctioneelcentrum 'De Standaert', Timberwolfstraat 5 te Standdaarbuiten. Korte inhoud: Bij Grietje Landman komt een leidster met haar padvinders om een kampeerplek vragen. Grietje geeft toestemming. Dit tot grote ergernis van haar zus Bertha. Volgens haar kost dat alleen maar geld, wat ze niet heeft. Maar,'Betje' verschijnt plotseling. Zij hoort en ziet alles. Zij leest de hand van Grietje en belooft voorspoed door de prinses die op haar land verblijft. Grietjes is stomverbaasd, maar zigeunerin Barinsky niet. Zij hoort alles, gaat op onderzoek uit en spant zus Bertha voor haar karretje. Zal het Barinsky en Bertha lukken om achter ' het geheim' te komen? En wat heeft de padvindersgroep hiermee te maken? Of gooien de kinderen van Grietje roet in het eten? Zal prinses Mieke hen echt geluk brengen? En wat heeft Betje met dit alles te maken? Op vertoon van Uw donateurskaart heeft u gratis toegang voor één persoon.

 

Maandag 17 april

Zilver, mooi en duurzaam

14:00 | Het Anker

Woensdag 17 maart, 14.00 uur zaal het Anker, presentatie over zilver. Voor de PCOB-afdeling Zevenbergen geeft Loes op ten Noort een lezing over de geschiedenis en het belang van zilver. Zij vertelt over de verschillende technieken bij het maken van zilveren voorwerpen. Zij neemt een aantal sieraden en voorwerpen mee om te bekijken en tenslotte volgt een diavertoning waarin u alles nog een keer terug ziet. U mag zelf ook een lepel, vork of theelepeltje meenemen om ter plaatse de eventuele merkjes te bekijken en misschien lukt het u om om te zien of het van echt zilver is, wie het gemaakt heeft en hoe oud het is. Handig is het om dan ook een vergrootglas mee te nemen. De bijeenkomst is voor leden en niet-leden gratis toegankelijk

 

Dinsdag 18 april

Repair Café Zevenbergen

9:00 | Het Trefpunt

Dinsdag 18 april is er weer een Repair Café zitting van 9 tot 12 uur in het Trefpunt. Ook voor kleine reparaties aan textiel kunt u bij ons terecht. Koffiezetapparaten dient u vooraf aan te melden via 06-43148908. Tijdens de reparatie moet u wel aanwezig blijven. En de te repareren spullen moeten ook schoon zijn.