DS1 naar de beker finale op 14 mei.
DS1 naar de beker finale op 14 mei. Foto: Arjan Rijnart

Handbal dames naar Regio Beker finale

Algemeen

ZEVENBERGEN - De dames van handbal vereniging Groene Ster staan op 14 mei aanstaande in de regio bekerfinale. Dit hebben ze op 11 april veiliggesteld. DS1 speelde hun 4e bekerwedstrijd tegen Dynamico uit Heesch.

Het is altijd afwachten, tegen wie je loot wordt tijdens de beker ronde. De eerste wedstrijd speelde DS1 uit tegen Handbal Tilburg. Dit was een team waar het 2e team van Groene Ster in de reguliere competitie tegen speelde. De wedstrijd werd gewonnen met 18-24. De 2e wedstrijd was op 7 januari thuis tegen United Breda. Uitslag 26-15.
Het Jonge team van Groene Ster op een enkeling na was weer een ronde verder en werd geloot tegen Internos uit Etten- Leur. Binnen 1 week speelde deze 2 teams 2x tegen elkaar. Dit met succes. De beker wedstrijd uit werd maar liefst gewonnen met 23-30.

Op naar de halve finale in Heesch
Midden in de spits werd er met 3 auto’s vertrokken, om op tijd aan te komen. De muziek werd direct in de kleedkamer aangezet. Het “geheime bijgeloof moment werd collectief gedaan”. De meiden hadden er duidelijk zin in en straalde de energie uit. Het meegereisde publiek was voltallig aanwezig. Ze lieten zich goed horen en voelde de energie van het team. Tijdens de 1e helft zat het de meiden niet mee. Diverse tijdstraffen werden gegeven waardoor DS1 niet lekker in de wedstrijd kwam. Door goed keepers werk, bleven de meiden een voorsprong houden. Met een rust stand van 9-13 en 6x 2 minuten tijdstraf werd in de kleedkamer de tactiek opnieuw besproken. Conclusie: “Wij kunnen allemaal scoren, laten we het dan ook samen doen”. In de 2e helft ging het publiek uit haar dak. De mooiste samenspeel momenten kwamen aan bod. Iedereen scoorde en diverse systeempjes werden ingezet. De dekking zat dicht en de keepers deden wat ze moesten doen. Met nog 5 minuten op de klok was het al zeker, dit wordt de dames niet meer afgenomen. De finale it is! Met nog een aantal mooie doelpunten bedankten DS1 het publiek. Met een eindstand van 20-35 droop uiteindelijk de tegenstander van het veld, terwijl de team foto voor Groene Ster nog even gemaakt moest worden.

Kom jij de de dames van Groene Ster ook aanmoedigen op 14 mei? De wedstrijd wordt gespeeld in Sporthal het Zand in Brakel. TIjdstip en tegenstander zal in dezer dagen gemeld worden. Bekijk de socials en blijf op de hoogte.[n]