Kampioenschap binnen bereik voor Witac 2

WILLEMSTAD - In de laatste ronde van de voorjaarscompetitie tafeltennis kan het tweede team van Witac’89 in een thuiswedstrijd tegen de directe concurrent het kampioenschap behalen.


In Oudenbosch boekte Witac 2 een zwaarbevochten overwinning tegen Vice Versa (4-6). De eerste partij van Arthur Baalman verliep zenuwslopend en eindigde in een nipte overwinning, met 9-11 in de vijfde game. Ook Kees Heijstek won zijn eerste partij in vijf games. Met een overtuigende winstpartij van Arthur en Kees in het dubbelspel werd een prima basis gelegd voor de overwinning. Arthur liet zijn overige twee tegenstanders geen schijn van kans in het enkelspel. Martien Fransen slaagde er in om hier nog één winstpartij aan toe te voegen, eveneens in vijf games. Met dit resultaat heeft dit team nu vier punten voorsprong op directe concurrent The Back Hands. In de slotronde van de competitie kan Witac zich, in een direct duel met deze tegenstander, zelfs een kleine nederlaag veroorloven om kampioen te worden, hetgeen recht geeft op directe promotie naar de vijfde klasse.

In de vijfde klasse maakt Witac 1 een zwaar seizoen door en moet nog strijden om degradatie te ontlopen. In De Blokhut werd hekkensluiter ODT uit Roosendaal verslagen met 6-4. Iwan Silvius was weer ouderwets in vorm en boekte drie prima zeges in het enkelspel. Ook Rinus Huybregts won al zijn enkelspelpartijen. Tegenvaller was het verlies van Iwan en Rinus in het dubbelspel, waarin zij geen antwoord hadden op de zeer felle backhandsmashes van een tegenstandster, die overigens in het enkelspel door beiden overtuigend werd verslagen. Yoran van der Zwaag speelde met name in zijn laatste partij erg ongelukkig, waarin hij twee games met 12-14 verloor. Witac 1 heeft met dit resultaat 10 punten voorsprong op de hekkensluiter en staat 3 punten voor op TCO. Als dit team als voorlaatste eindigt dan moet 12 mei een degradatiewedstrijd worden gespeeld.

Ook na de 3-7 thuisnederlaag tegen koploper Scaldina behoudt het derde team van Witac uitzicht op de tweede plaats, die recht geeft op het spelen van een promotiewedstrijd. Het zag er na zes partijen even weinig rooskleurig uit voor Witac, met evenzoveel nederlagen. Dulon Gerdes wist het ijs te breken met een eerste overwinning. Ook Klaas van Exel kon vervolgens een partij op zijn naam schrijven, waarna Dulon ook zijn laatste enkelpartij in winst wist om te zetten. Met in de slotronde nog een wedstrijd tegen Goes in het verschiet heeft Witac nog een goede kans om als tweede te eindigen.[n]