Kindjes op de kinderboerderij.
Kindjes op de kinderboerderij. Foto: Kinderboerderij Zevenbergen

Kinderen De Arenberg samen met ouderen op pad

Sport en vereniging

ZEVENBERGEN - Dinsdag 11 april mochten de leerlingen van groep 1-2 B van Kindcentrum De Arenberg naar de Kinderboerderij Zevenbergen. Daar werd aan hen op de zolder een mooi verhaal voorgelezen over kleine dieren. 

Daarna gingen ze ook in het echt op zoek naar deze kriebelbeestjes zoals wormen, slakken e.d. Op deze wijze leren over dieren is voor leerlingen heel waardevol. Ze zijn erg betrokken en zij doen een prachtige leerervaring op door in de natuur over deze diertjes te leren.

Zeven Schakels
Deze keer waren ook de ouderen van de Zeven Schakels aanwezig met hun begeleiders en zij waren betrokken bij de groepjes van Kindcentrum De Arenberg. De activiteit was georganiseerd door Saar en Amber, twee HBO-studenten van Avans te Breda. Saar en Amber lopen stage bij Meer Moerdijk waar zij werken aan projecten, die aansluiten bij de basisscholen. Het project van Kindcentrum De Arenberg gaat over de betrokkenheid van ouderen bij het onderwijs en de ontwikkeling van de kinderen.

Activiteit met ouderen
De komende tijd gaan er steeds meer activiteiten plaatsvinden met ouderen en kinderen van het Kindcentrum. Iedere groep, van baby’s tot en met groep 8 hebben een activiteit met ouderen. De ene groep gaat oud Hollands spelletjes spelen met de ouderen, er wordt voorgelezen door de ouderen, ouderen worden geïnterviewd en nog veel meer.  Een prachtige samenwerking tussen ouderen en kinderen!