Koningsdag Zevenbergen
Koningsdag Zevenbergen Foto: Stock

Programma Koningsdag Zevenbergen

Sport en vereniging

ZEVENBERGEN - Het Oranjecomité Zevenbergen organiseert ook dit jaar weer heel veel Koningsdag activiteiten in en rond het centrum.

10 uur Kinderbraderie op de markt bij de pratende vrouwen en vrijmarkt voor de volwassenen, rondje Markt, Gedurfd, Proost. Er is meer dan voldoende ruimte om deze ronde indien nodig groter te maken. De Noord/Zuidhaven is vanaf 9.30 uur grotendeels afgesloten voor verkeer. Reserven is niet mogelijk, ook zijn er geen kramen. Tevens is er weer een kinderbraderie in het centrum en de vrijmarkt voor volwassenen. Maak je zolder leeg en gooi je beste verkooptrucs in de strijd. Let op!, de kinderbraderie is alleen bestemd voor kinderen. Volwassenen hebben hun eigen plaats op de vrijmarkt. Bij grote drukte is het belangrijk dat de keerpunten vrij blijven zodat bezoekers heen en weer over de markt kunnen lopen. Ruim uw rommel na afloop aub op zodat wij niet als dank voor het organiseren van Koningsdag uw rommel op moeten ruimen. Er zijn voldoende afvalbakken aanwezig. Ook staat er een grote afvalcontainer waar u de grotere spullen in kunt gooien. Vanaf 12.30 staat Mama’s huisraad bij de katholieke kerk.

Attracties centrum
10.00-15.00 uur Een klimtoren met megaglijbaan,de spidertower.
10.00 uur (vanaf) De bekende draaimolen. (niet gratis)
10.00 uur (vanaf) De feesttent van Markt Zevenbergen bruist.
10.30 uur. Versierde fietsenwedstrijd, meld je om 10.30 bij het plankier bij de pomp op de Markt en fiets dwars door de 7 schakels heen, de bewoners wachten op je met enthousiasme en groot applaus. Er zijn weer mooie prijzen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Spectaculaire dansdemonstraties
11.00 uur Koevoet Dance Department laat zien wat ze kunnen.
11.30 uur Balletstudio Tamara Heeren gaat weer helemaal los.
12.15 uur Officiele gedeelte op de Markt
Aubade waarbij het Wilhelmus wordt gezongen
Hijsen van de vlaggen ter hoogte van bakker Jac Smit
13.00 uur Kinderspelen in zaal Bij Verhoeven

Programma op de markt
13.00 uur Muziek op de Markt met o.a. De Mannen van Gastel (band)
14.30-15.30 Het eerste officiële Zevenbergs kampioenschap Spijkerbroek hangen. Doe mee en win de felbegeerde snackprijs. Een enorme bruine fruitschaal voor jou en je vrienden.
15.30 uur Een goochelshow met goochelaar Jan (kindervoorstelling)
16.30 uur De Mannen van Gastel met aansluitend muziek. Daarmee eindigt Koningsdag in het centrum.
We zijn dringend op zoek naar nieuwe leden voor het Oranjecomité. Een aantal bestuursleden zal na deze editie gaan stoppen. Lijkt het je leuk om je steentje bij te dragen, mail dan naar secretaris@koningsdagzevenbergen.nl of loop gewoon even langs bij onze kraam.