Vlnr: Arthur, Ray en Kees. Martien en Lambert ontbreken
Vlnr: Arthur, Ray en Kees. Martien en Lambert ontbreken Foto: Cor Bom

Witac’89 2 kampioen

Sport en vereniging

WILLEMSTAD - Team 2 van tafeltennisvereniging Witac’89 is kampioen, team 1 ontloopt degradatiewedstrijden en team 3 gaat voor promotie spelen.

Team 1: Met de hakken over de sloot werd degradatie afgewend. De laatste wedstrijd van het voorjaarsseizoen werd thuis gespeeld tegen de kampioen TIOS Terheijden 1, er werd met 1-9 verloren. Dat ene puntje, door een zwaar bevochten overwinning van Tijmen van der Zwaag, zorgde ervoor dat Witac’89 1 gelijk eindigde op de 4e en 5e plaats in klasse 5B van NTTB ZuidWest. Een beter onderling resultaat bezorgde team 1 een 4e plaats en zo werd een degradatiewedstrijd afgewend. Yoran van der Zwaag en Iwan Silvius wonnen niet.

Team 2
Ondanks een 4-6 verlies van The Back Hands 6 uit St Willebrord is team 2 kampioen geworden in klasse 6C en promoveert het naar de 5e klasse. Ray van Ginneke, Arthur Baalman en Kees Heijstek waren gespannen en dat was te merken aan hun spel; 3 spannende partijen werden in 5 games gespeeld en door allen verloren door soms onnodige fouten. De nog noodzakelijke 4 punten werden binnen gesleept door tweemaal Arthur en eenmaal Ray en Kees. De gebruikelijke bloemen ontbreken op de foto, deze volgen later.

Team 3
Woman of the match was Bianca Vijfhoek. Zij presteerde het 4 maal te winnen, 3 maal in het enkelspel, het dubbel werd samen met Bram Tolenaars gewonnen. Het slachtoffer was het onder aanstaande Goes 4 dat met 10-0 verslagen werd. De resterende overwinningen kwamen van Dulon Gerdes en Klaas van Exel. Dit fraaie resultaat bezorgde team 3 een 2e plaats in de eindrangschikking van klasse 7A. Op 12 mei a.s. wordt een promotie wedstrijd gespeeld voor een plaats in de 6e klasse.