Afbeelding
Foto: Angelique van de Reijt

Standdaarbuiten kleurt weer oranje op Koningsdag

Door: Angelique van de Reijt Algemeen

STANDDAARBUITEN - Vorig jaar waren er geen activiteiten met Koningsdag in Standdaarbuiten, dat was wel erg kaal. Het oude comité besloot te stoppen. En dat terwijl andere activiteiten juist zoveel publiek trekken in het dorp. Denk aan de lichtjesoptocht, de wielerronde die 7 mei is, de Dorpsweek, Polderchallenge en Halloween.

DOOR ANGELIQUE VAN DE REIJT

Al deze evenementen worden georganiseerd door plaatselijke vrijwilligers en dorpsbewoners, die het belang inzien van de samenwerking en het organiseren van lokale activiteiten om de samenhang en saamhorigheid in hun dorp te versterken. Vorig jaar was er geen koningsdagviering in Standdaarbuiten door gebrek aan vrijwilligers, gedoe rondom vergunningen en natuurlijk was Corona hier ook schuldig aan.Dat vonden een aantal dorpsgenoten best jammer, en daarom hebben ze met 4 actieve gezinnen besloten het stokje van het Oranje Comité Standdaarbuiten over te nemen.

Voorzitter van het nieuwe Koningsdagcomité, is Jaco Santing , (ook wel bekend als Prins Carnaval) penningmeester is Tim op de Brouw, secretaris is Wesley Rommens en Stefan Bol is materiaalbeheerder en natuurlijk helpen alle echtgenotes ook mee. “We hebben alle medewerking van het oude oranje comité gekregen en zij hebben ons financieel, met de subsidies en dergelijke en met allerlei tips aan alle kanten ondersteund om er dit jaar weer een leuke dag van te kunnen maken,” vertelt Jaco.

“We proberen de koningsdag in Standdaarbuiten dus met velen nieuw leven in te blazen. Om 07.00 zal traditiegetrouw de reveille weer plaats vinden met trompetgeschal. Gevolgd door een versierde fietsen optocht om 09.45, met authentieke aubade bij het oude gemeentehuis op de Markt naast de grote RK Kerk. Van 13.00-17.00 vinden de familie spelen plaats voor jong en oud. Om 14.00 de 55+ bingo in de Standaert. Dan om 19.00 start daar tevens “Standdaarbuiten got’s Talent. Daarmee hebben we een ieder die maar een beetje talent heeft met dans, muziek, cabaret, sport , zang of iets dergelijks gevraagd, om op te komen treden in gemeenschapshuis de Standaert. Natuurlijk doen onze eigen kinderen daar ook allemaal aan mee!” vertelt Jacco Santing enthousiast. 

“We zijn met de collectebus rondgegaan en hebben alle inwoners persoonlijk gesproken, want het moet een Oranje feest voor en door de inwoners van Standdaarbuiten worden. De mensen uit Standdaarbuiten hebben dan ook heel gul gegeven. Daarom hebben we dit jaar het risico genomen om een artiest aan te trekken, die na Got’s Talent gaat optreden : Jose Sep zij gaat echt een feestje bouwen met heuse Hollandse meezingers.

We hopen dat heel Standdaarbuiten op deze gezellige Oranje Koningsdag mee doet met alle activiteiten voor jong en oud. “ aldus Oranje Comité voorzitter Jaco Santing.[n]