Afbeelding
Foto:

Activiteiten tijdens Koningsdag in Langeweg

Algemeen

LANGEWEG - Het Oranjecomité Langeweg heeft wederom een gezellig programma op Koningsdag weten te bedenken. Een programma dat werkelijk voor iedereen toegankelijk is en waarbij voornamelijk het meedoen belangrijker is dan het winnen.

Een dag samen bij elkaar zijn en leuke spelletjes met elkaar doen is de doelstelling van deze dag. Het programma begint al in de vroege uurtjes. Traditie getrouw zal de Langewegse fanfare Muziek Vereveld vanaf de klok van 07.00 uur reveille blazen in alle straten van Langeweg.

Om 08.45 uur staan de deuren van Ons Stedeke open en starten we om 09.00 uur met het Langewegse ontbijt, gratis en aanmelding verplicht. Inmiddels zijn we al met een kleine 60 personen die gezellig samen gaan ontbijten. Natuurlijk verwacht het Oranjecomité dat alle deelnemers hun oranje outfits weer van zolder gehaald hebben en dat iedereen een oranje kledingstukje aan heeft. Na het ontbijt gaan we om 10.30 uur de dag officieel openen in het bijzijn van wethouder Bennie Blom van gemeente Moerdijk en onze voorzitter Wim van Geel. Samen met de fanfare zal de Nederlandse driekleur gehesen worden en Koningsdag 2023 geopend worden.

Direct hierna zal om 11.00 uur de start zijn van de rondrit door het dorp met de versierde ongemotoriseerde voertuigen. Iedereen kan/mag meedoen, gewoon gezellig en leutig als ook jij moet doet. Aanmelden niet nodig gewoon naar de kerk (Beatrix-boom) komen en aansluiten.

Het middagprogramma is echt een toppertje met een leuk gevarieerd spellenprogramma op het evenemententerrein in Langeweg (naast voetbalveld VOV) van 13.00 tot 17.00 uur zullen de teams de strijd aangaan wie wordt kampioen Koningsdag 2023 van Langeweg. Daarna allemaal gezellig naar dorpshuis Ons Stedeke voor de after party en om 17.30 uur de prijsuitreiking. Heb je honger gekregen dan staat de foodtruck van Fam. Dirven bij Ons Stedeke en maken we er samen nog een gezellige Koningsdag van.