Wéér een driepunter voor Kogelvangers

WILLEMSTAD - En weer voegden de voetballers van Kogelvangers drie punten toe aan hun totaal in de derde klasse B van het zaterdagvoetbal. Ditmaal moest naaste concurrent Bruse Boys er aan de Grintweg aan geloven. De 2-1 overwinning voor de Willemstadters had zelfs hoger kunnen uitvallen. Edgar van der Giesen miste namelijk een strafschop en Pascal Ekelmans veroorzaakte er een aan de andere kant in de slotfase, waardoor de Zeeuwse formatie van elf meter, alsnog dichterbij kon komen.


“En wellicht lonkt er meer”, meldde de optimistische Kogelvangers’ routinier Robert Braber na afloop in de kantine. “Al eerder heb ik voorspeld dat we voor de tweede periodetitel (lees deelname aan promotie-wedstrijden) gaan”. Om dat kunststukje te realiseren, zouden de Willemstadters de resterende drie duels moeten winnen. Ten eerste a.s. zaterdag in de op papier makkelijke uitwedstrijd tegen degradant SKNWK in Nieuwerkerk, en daarna tegen de topclubs MOC’17 en DVV’09. Allebei op de Rulewave Willemsch Veste, dat wel. Beide ploegen zijn, samen met Prinsenland, nog in de race voor de felbegeerde titel in 3B, die rechtstreekse promotie naar de tweede klasse inhoudt.

Wedstrijd

Het door de aanblijvende assistent-trainer René Opschoor gecoachte Kogelvangers speelde een gedisciplineerd goede eerste helft tegen Bruse Boys, hetgeen in de vijfde minuut al tot een treffer van Mart Grootenboer leidde. De rechterspits rondde toen een slimme pass van Jorn Moerland knap diagonaal af: 1-0. De nog steeds ‘snelle Mart’ zag even later een schot op de kruising over het Zeeuwse doel gaan. In die fase bleven meerdere Willemstadse kansen onafgerond.  Kortom, er leek geen vuiltj aan de lucht, door het goed voorcheckende middenveld en het ijzersterke koppel Daan Grootenboer/ Robert Braber in het centrum, met Koen Knook en Simon Boot als felle vleugelverdedigers. 

Zeker niet, toen de bijna nooit falende strafschoppennemer Edgar van der Giesen, in de mindere tweede helft, van elf meter vergeefs mocht aanleggen voor de 2-0. Dat die, naar het scheen bevrijdende treffer er toch kwam, was te danken aan Tim van der Stel, die door Pascal Ekelmans vrij voor de Zeeuwse doelman Kenneth Boogerd werd gezet. De frêle linker gelegenheidsaanvaller, rondde onberispelijk af, als ware het zijn door een spierscheuring geblesseerde tweelingbroer Sebas van der Stel.[n]