Stan Vermunt krijgt uit handen van Stephan Vermeulen de speld en de oorkonde.
Stan Vermunt krijgt uit handen van Stephan Vermeulen de speld en de oorkonde. Foto: Marieke Hageman

Stan Vermunt gestopt als voorzitter KBO Kring Moerdijk

Sport en vereniging

LANGEWEG - Vorige week dinsdag 25 april werd in het Stedeke in Langeweg afscheid genomen van Stan Vermunt als voorzitter van KBO Kring Moerdijk. Hij kreeg uit handen van KBO Brabantsecretaris Stephan Vermeulen de zilveren speld met briljant plus een oorkonde als waardering voor al het werk dat hij in de afgelopen jaren voor KBO Brabant en de Kring Moerdijk heeft verricht. Ook KBO Brabant Kringsecretaris Gonny Hendrikx had voor hem lovende woorden en het beeldje van de Contente Mens.

Stan Vermunt werd in 2005 gekozen tot voorzitter van Kring de Markstreek. Hieronder vielen alle KBO-afdelingen van Moerdijk en Halderberge. In 2010 ging KBO Brabant over op gemeentelijk kringen en werd de Kring Moerdijk opgericht. Onder deze Kring vallen alle 7 KBO afdelingen in de gemeente Moerdijk: de afdelingen Fijnaart, Moerdijk, Klundert, Standdaarbuiten. Zevenbergen. Langeweg en Zevenbergschen Hoek. Samen goed voor ongeveer 1000 KBO-leden. Stan Vermunt werd gekozen tot voorzitter van de Kring Moerdijk. Buiten de werkzaamheden die KBO Brabant van een Kringvoorzitter verwacht, zoals bijvoorbeeld het leiden van per jaar een 6-tal vergaderingen met alle afdelingen, hield Stan Vermunt ook nauw contact met KBO Brabant in Den Bosch. Zo was hij tijdens de jaarlijkse Seniorenbeurs van KBO Brabant in Veldhoven de gastheer van de KBO. Samen met zijn vriendin Marijan van Tetering was hij het aanspreekpunt voor menig beursbezoeker. 

Nu Stan Vermunt is gestopt, is er een vacature ontstaan. Het bestuur is naarstig op zoek naar mensen die in het bestuur willen plaatsnemen en met name de functie van voorzitter op zich wil nemen. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Gonny Hendrikx, tel. 06-86652119.