Afbeelding
Foto: Remco Weterings

Evenementen in het voorjaar: Dit is er te doen in de gemeente Moerdijk

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

MOERDIJK - Dit (voor)jaar is er van alles te doen in de gemeente Moerdijk! Ga jij graag op pad? Dan kun je lezen wat er allemaal te doen is, tot aan de start van de zomervakantie op 15 juli. 

Wielerronde
Je hoeft geen wielerfan te zijn om toch van de sfeer te kunnen genieten: De Wielerronde van Standdaarbuiten wordt aanstaande zondag 7 mei verreden. De Jeugd kan meedoen bij de ‘dikke banden race’, die later dit jaar na de Zevenbergse ronde resulteert in een aantal Moerdijkse Kampioenen. Maar talent spotten kan ook want wist je dat Mathieu van de Poel ooit mee reed in Standdaarbuiten? Voor het programma zoek je op Facebook naar Wielercriterium Standdaarbuiten.

Dorpsweek
Ook in Standdaarbuiten: De dorpsweek, vanaf 13 mei zijn er een week lang allerlei activiteiten in het dorp. De week start op zaterdag met een avond van Harmonie de Oefening. Vier bekende inwoners strijen om de titel van Maestro. De hele week zijn er verschillende sporttoernooien waaronder tennis, beachvolleybal en jeu de boules. Maar ook de avondvierdaagse is onderdeel van de feestweek. Op vrijdag 19 mei is er een feest in de tent met René Kast, Jan Biggel, John de Bever en Jan Verschuuren. Ook de dorpsweek heeft een Facebookpagina die gemakkelijk te vinden is. 

Musical bij Fame
Toneelclub Fame uit Helwijk werkt weer toe aan de uitvoering van de volgende musical! Op 19 en 20 mei kunnen bezoekers genieten van de musical Wonder Kind, dat het verhaal vertelt van de uitzonderlijk slimme Mathilda. Naar het bekende verhaal van Roald Dahl. Kaarten zijn te reserveren via de website van SV Kindervreugd. 

Bierfestival
Bij café de Bakkerij is op 28 mei het Zevenbergs bierfestival. Er is muziek van Fools Dedication en Caddilekkers en bierliefhebbers kunnen natuurlijk genieten van het beste bier uit de regio. Met Belgica uit Made, De manskerel uit Breda, Dutch Fox uit Zundert en natuurlijk bier van Brouwerij Brood.

Doorkomst Roparun

In Willemstad maken ze er op Tweede Pinksterdag (29 mei) altijd een feestje van bij de doorkomst van de Roparun. De hele dag zijn er optredens, er is een ontbijt én een springkussen voor de kinderen. Muzikaal wordt het in elk geval gezellig met ViVid, Lucifer en tributeband Joe Cocker. Via de facebookpagina Doorkomst Roparun Willemstad zijn ze nog wel op zoek naar vrijwilligers voor de dag zelf. 

Zevenpop 
Een vleugje nostalgie maar met een moderne insteek: Zevenbergen maakt zich op voor een nieuw festival bij de oude Suikerfabriek, op 3 juni. Zevenpop wil eigenlijk direct een goede indruk achterlaten. Met optredens van onder andere The Vices, Mother Mercury en Dave Budha moet dat zeker lukken! Kaarten zijn nog te koop via de website van Zevenpop. 

Trio triathlon Zevenbergen
Voor de tweede keer wordt de Trio Triathlon Zevenbergen georganiseerd, dit jaar op 10 juni. De naam zegt het al: deelnemers leggen in trio’s de afstanden van een achtste marathon af. Te voet, op de fiets of in het water. En dat allemaal in en om het centrum van Zevenbergen! Waarbij de haven natuurlijk centraal staat. Inschrijven kan online tot 10 mei, dit jaar mogen ook individuen zich inschrijven.

Oekraïne Dagen
Wil jij meer weten over de Oekraïense cultuur, dan zijn de Oekraïne dagen misschien wel wat voor jou. Op 17 en 18 juni kun je bij Verhoeven in Zevenbergen genieten van muziek, dans en een stukje geschiedenis. De organisatie is in handen van Cultuur Moerdijk. 

Fietstocht smakelijk bij de boer
Ga jij het liefst met de fiets op pad? Via Visit Moerdijk kun je je aanmelden voor een fietstocht, op zondag 18 juni is er een mooie fietstoch langs verschillende boeren waar je van de lekkerste producten iets kun proeven.

Fort Sabina
Op Fort Sabina is regelmatig van alles te doen. Zo is er op 17 juni een Whiskeyfestival met een optreden va Cool McFinn, zij steken Keltische muziek in een modern jasje. De agenda van het Fort staat op fortsabina.nl.

Klundert op een Kluitje
In het weekend van 30 juni, 1 en 2 juli is het weer tijd voor Klundert op een Kluitje. Het centrum van de stad verandert in een festivalterrein waar op verschillende podia optredens zijn. Ook de traditionele braderie en kermis zin dit weekend!

BigBand Festival 

Voor de tweede keer organiseert de Fijnaartse BlackSheep Swingband voor de tweede keer het BigBandFestival. Deze keer op zondag 2 juli. Je kunt dan genieten van de verschillende indrukwekkende bigbands, op het Terre Plein van Fort Sabina.

Ook in de Moerdijkse Bode?
Aankondigen en vermelding in de agenda kun je zelf insturen via www.internetbode.nl en vergeet niet om gelijk een mooie foto mee te sturen![n]

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding