Kees Koekkoek en Ria Koekkoek-Maas
Kees Koekkoek en Ria Koekkoek-Maas Foto: Gemeente Moerdijk

Negen mensen kregen een lintje in de gemeente Moerdijk

MOERDIJK - In de gemeente Moerdijk is vorige week wederom een lintjesregen neergedaald. Negen mensen ontvingen een lintje voor hun inzet voor de maatschappij, ze zijn nu alle negen Lid in de Orde van Oranje Nassau. Vooral in Fijnaart werden er relatief veel lintjes opgespeld: bijzonder is dat echtpaar Kees en Ria Koekoek allebei gedecoreerd werden. 


Christ Frijters, Fijnaart

Medeoprichter van de politieke partij Onafhankelijk Moerdijk, wordt genoemd als onmisbare schakel tussen inwoners en politiek. Hij participeerde actief in het toetsen van de raadsvoorstellen. In 2010, 2014 en 2018 was hij onderhandelaar bij de coalitiebesprekingen en leverde hij een grote bijdrage aan de totstandkoming van de coalitieakkoorden. Daarnaast is Christ vrijwilliger bij Energiek Moerdijk hier zette hij diverse werkgroepen op om met de lokale installateurs samen te werken. Ook gaf hij vorm aan de uitwerking van het concept 'energiecoach'. 


Corry-Anne de Geus, Fijnaart 

Richtte de Black Sheep Swing Band op en was hier secretaris. Corry-Anny organiseert benefietconcerten, waarbij de opbrengst verdeeld wordt over goede doelen. Daarnaast is ze vrijwilliger bij de Protestantse gemeente Fijnaart, onder andere als jeugdouderling en medeorganisator van de vakantiebijbelclub. Ook het Oranjecomité Fijnaart kon op haar rekenen, Corry-Anne organiseert mede de viering van Koningsdag, Bevrijdingsdag en Dodenherdenking. 


Kees en Ria Koekoek, Fijnaart

Een bijzonder echtpaar dat woensdag beiden gedeocreerd werd. Beiden zijn lang betrokken geweest bij carnavalsstichting de Kleibatsers, Kees onder andere als lid van de raad van elf en driemaal als prins. Ria wierf fondsen, was nar en verzorgde de kostuums. Het echtpaar is ook actief bij de intocht van Sinterklaas in Willemstad, vrijwilliger en verkeersregelaar bij Stichting Verkeersregelaars, actief bij bouwclub De Dijkrakkers, Buurtvereniging 't Kloosterblokje en vrijwilliger bij Stichting Doorkomst Roparun. 


Wim Portengen, Klundert 

Is al sinds de jaren '70 actief en was toen medeoprichter van sportvereniging Malthastars. Daarnaast is Wim vrijwilliger bij de Hervormde Gemeente Klundert en in het verleden ouderling-kerkrentmeester geweest, ook is hij lid van de onderhoudscommissie en bijstandscommissie. Bij tennisvereniging Van Polanen helpt hij bij het onderhoud van de tennisbanen en kleine reparaties. Als vrijwilliger bij de Werkgroep Recreatie Gehandicapten regio Nijmegen hielp Wim met het organiseren van een vakantieweek voor mensen met een fysieke beperking.


Ad Stoop, Zevenbergen 

Bij Voetbalvereniging Virtus in Zevenbergen is Ad al sinds 2002 betrokken als coach, trainer, begeleider en chauffeur van het gehandicapten team. 


Corrie Schneijdenberg, Zevenbergen 

Als sinds 1967 is Corrie actief voor gymvereniging Sport Maakt Slank. Sinds de jaren '90 is ze actief als vrijwilliger in woonzorgcentrum De Westhoek waar zij koffie en thee serveert en de winkel bemant. Ook de Zevenschakels kan op haar hulp rekenen, hier is ze wekelijks te vinden. Mensen in haar omgeving kunnen ook op Corrie rekenen, ze helpt met de boodschappen, gaat op bezoek of begeleidt naar medische afspraken. 


Hans van Brenkelen, Zevenbergschen Hoek

Hans is raadslid geweest voor zowel de gemeente Zevenbergen als de gemeente Moerdijk. Hij is voorzitter van Stichting Kinderspeeltuin Zevenbergschen Hoek, lid van het Comité Herdenkings- en Bevrijdingsfeest en voorzitter van Werkgroep Dorpshuis Zevenbergschen Hoek. Als voorzitter van de Postduiven Vereniging Ons Genoegen verzocht hij de ICT rond de duivensport, onder andere het registeren, chippen en doorsturen van gegevens naar duivenbonden. 


Carlo den Reijder, Zevenbergschen Hoek 

Ook Carlo is zeer actief in Zevenbergschen Hoek, onder andere bij Stichting Sociaal Kultureel Werk, voetbalvereniging DHV, zangkoor Cantzoni en voorzitter en vrijwilliger van Centraal Comité Zevenbergschen Hoek. Als vrijwilliger bij EHBO-vereniging Caritas Langeweg verleent hij hulp bij de diverse EHBO-posten en verenigingen. Bij de Immanuel Parochie is hij begeleider van het familiekoor, lid va de ParochieKernCommissie Oost en verricht hij onderhoudswerkzaamheden. 

Afbeelding