Vierde overwinning op rij voor de Kogelvangers

WILLEMSTAD - Kogelvangers boekte zaterdag in de uitwedstrijd bij SKNWK alweer de vierde overwinning op rij. De Zeeuwse degradatiekandidaat werd nipt met 1-2 verslagen.

De eerste helft bood weinig spektakel. SKNWK wilde wel, maar echt gevaarlijk werd de ploeg zelden. Ook de kansen van Kogelvangers waren op één hand te tellen. De eerste échte kans kwam na een half uur voor Tim van der Stel, maar de SKNWK-doelman redde oog in oog.

De Zeeuwen waren in de aanvang van de tweede helft de bovenliggende de partij. Met de inbreng van de bijna weer fitte Mo Amin Chaali, een half uur voor tijd, kantelde de wedstrijd in Willemstads voordeel. De balvirtuoos bracht met prachtige acties alom dreiging en gevaar. In de 75e minuut kwam de Kogelvangers-voorsprong tot stand. Op aangeven van Youri van Laarhoven kopte de mee opgekomen Robert Braber de 0-1 binnen. De nadrukkelijk coachende routinier had zich daarvoor al onderscheiden met een aantal belangrijke verdedigende ingrepen. De tweede Willemstadse treffer viel nauwelijks vijf minuten later. Mart Grootenboer kwam op rechts door, trok naar binnen en hield het overzicht. Tim van der Stel was het eindstation van de mooie aanval: 0-2. SKNWK geloofde er op dat moment niet meer in, totdat Kogelvangers vijf minuten voor tijd in de fout ging bij het uitverdedigen. Uit het niets viel de 1-2 en brak alsnog een onnodig spannende slotfase aan. Opluchting na het eindsignaal dus. Door de vierde zege op rij blijft de Willemstadse formatie in de race voor de tweede periodetitel. Kogelvangers is aanstaande zaterdag vrij van competitieverplichtingen. Daarna volgen er nog twee thuiswedstrijden, tegen respectievelijk koploper MOC'17 en DVV '09.[n]