Afbeelding
Foto: Tom Rietveld

Lars houdt zich staande in ‘loeiend hard’ peloton

Door: Tom Rietveld Algemeen

Lars Zuijkerbuijk heeft in het verleden vele malen meegedaan met de Dikke Banden Race en jaren achtereen nr. 1 geworden. Lars: “Nu voor de eerste keer, doe ik mee met het racefietsen in de groep Nieuwelingen.”

Na afloop van de race praten we nog even na met Lars en zijn vader. Zijn vader is een enorme fan van zijn zoon en gaat steeds met hem mee als verzorger. De Dikke Banden Race is voor kinderen t/m 12 jaar. Lars is daarna gaan voetballen en is daar later mee gestopt, toen hij toch verder wilde met fietsen. Hij is drie jaar intensief gaan trainen om mee te kunnen doen met de 1ste A wedstrijd. 

Lars: ”Het ging goed om in het peloton mee te rijden. Wel af en toe loeiend hard. Onderweg toch nog een valpartij van een renner, die in de aanval ging en onderuit ging. Dat liep gelukkig goed af met enige schaafwonden.” Er rijdt altijd een EHBO’er mee in de volgauto en zo was er direct hulp. Lars: “Ik heb nog een mooie sprint kunnen rijden, dan krijgen de eerste vijf een premie. Dat was een mooi rondje en ik ben als 5de geëindigd. Dus mooie vooruitzichten voor de toekomst”. Mary Roks haalt nog de verdienste aan van een meisje uit Noordhoek, die ooit ook meedeed met de Dikke Banden Race en later is gaan wielrennen. Dat meisje Kirsten Coppens is wel Nederlands kampioen geworden en in de nationale selectie gekomen, waar zij elfde is geworden bij de junioren op WK wielrennen.”