Afbeelding
Foto: Will Gorissen

Fort De Hel met extra subsidie weer open

HELWIJK - Voor het zomerseizoen op fort De Hel heeft de gemeente een overeenkomst gesloten met Linda den Hollander. Vanaf 1 juni is het fort dan weer geopend voor bezoekers. 


Vorige zomer was het fort alleen geopend op speciale dagen. Voor dit seizoen is dus een overeenkomst gesloten met Linda den Hollander. De overeenkomst is in elk geval gesloten voor 2023 maar wordt mogelijk verlengd voor 2024 en 2025. Om fort De Hel dit seizoen te openen heeft het college besloten een exploitatie vergoeding te verstrekken van 21.000 euro. Daarnaast wordt er een eenmalige investering gedaan van 20.000 euro. De gemeente regelt het beheer, groot onderhoud en de energiekosten. Linda de activiteiten rond het fort. 


Ik ben blij dat we deze overeenkomst met Linda hebben kunnen sluiten”, vertelt wethouder Danny Dingemans. “Fort de Hel is een bijzondere en belangrijke Moerdijkse locatie, voor inwoners en voor toeristen. En dankzij deze overeenkomst kan gelukkig iedereen dit zomerseizoen weer genieten van alles wat het fort te bieden heeft.”


De insteek is in elk geval dat het om een kleinschalige locatie en een compact fort gaat. Zo is de website kleinefortdehel.nl, maar Linda benadrukt ook graag dat de locatie geschikt is voor kleine dingen. “Een historische plek speciaal voor Kleine feestjes, Klein theater, Kleine workshops, Kleine hapjes, borrels, vergaderingen, Kleine rondleidingen, maar ook om zomaar even langs te komen voor een kopje koffie." 


Fort de Hel is dit seizoen open vanaf 1 juni tot en met eind september. In juli en augustus van woensdag tot en met zondag, in juni en september alleen op woensdagmiddag, zaterdag en zondag.[n]