Afbeelding
Foto: Paul van Dongen / Pavado

'DE 15' als vanouds maar wel met een nieuwe naam

STANDDAARBUITEN - 'DE 15', het hardloopevenement, dat jaarlijks op Hemelvaartsdag wordt georganiseerd, is een begrip in Standdaarbuiten. En ook dit jaar zal het traditionele evenement niet op de hardloopkalender ontbreken. 


Het evenement kwam vorig jaar helaas zonder hoofdsponsor te zitten omdat spijtig genoeg de vorige sponsor na vele jaren de sponsoring moest staken als gevolg van het beëindigen van de bedrijfsactiviteiten. Voor dit jaar hebben ze gelukkig weer een nieuwe hoofdsponsor weten vast te leggen en hiermee heeft het evenement ook gelijk een nieuwe naam: 'Rijk Zwaan's 15km van Standdaarbuiten'.

Anders dan de naam doet vermoeden, heeft 'DE 15' verschillende onderdelen. Naast de officiële 15 km wegwedstrijd voor leden van de Atletiek Unie zijn er ook 5, 10 en 15 kilometer prestatielopen waaraan iedereen deel mag nemen. Ook aan de jeugdige lopers is gedacht, want er is een 1 en 2 kilometer prestatieloop voor kinderen tot 9 en tot 12 jaar. 

Voor leden van de Atletiek Unie is het belangrijk om te weten dat de 15 kilometer wegwedstrijd onderdeel is van het Mervo Sport Loopcircuit West-Brabant 2023 en de uitslag daarmee dus meetelt voor het klassement. 

De 15 km wordt al vele jaren georganiseerd door AVS’90, de Atletiek Vereniging van Standdaarbuiten. AVS’90 is een kleine, maar hechte vereniging, waarbij ieder lid zijn of haar steentje bijdraagt. Je loopt mee of je helpt mee bij de organisatie, en velen doen zelfs beiden. Daarnaast kan de vereniging gelukkig ook rekenen op de inzet van vele inwoners van Standdaarbuiten, die als vrijwilliger aanwezig zijn voor het begeleiden van inschrijvingen, het afzetten van de route en zorgen voor water onderweg, of zijn betrokken bij het uitdelen van fruit bij de finish. Daarnaast zijn er ook velen die langs de kant de deelnemers aanmoedigen. Kortom: een evenement waarbij Standdaarbuiten op de kaart wordt gezet. 

Deelnemen aan 'DE 15' of aanmelden als vrijwilliger? 

Kijk op www.avs90.nl. Hier is ook het complete programma te vinden. Deelname voor de jeugd is gratis, mits ze vooraf inschrijven (via de website). De voorinschrijving voor alle onderdelen sluit op 16 mei 2023, de wedstrijd wordt gehouden op 18 mei 2023. 

Voor meer informatie over de activiteiten van de vereniging verwijzen we ook graag naar de website.[n]