Afbeelding
Foto: Tom Rietveld

Roparun komt er weer aan: ‘Ik hoop een aantal bekenden te mogen begroeten langs het parcours’

Door: Tom Rietveld Algemeen

Op 5 mei bracht Pascal van Dokkum met zijn team lopers nog het bevrijdingsvuur van Wageningen naar Zevenbergen. Een goede oefening voor de a.s. Roparun.

 Pascal: ”De Moerdijkrunners doen nu voor de 18de keer mee met de Roparun. We vertrekken dit jaar vanaf vliegveld Twenthe op zaterdag 27 mei om 16:00 uur. We volgen de zuidelijke route. We verwachten maandag omstreeks 14:00 uur op de Coolsingel in Rotterdam aan te komen. Dit jaar zijn er in de buurt diverse gezellige doorkomsten. De teams zijn te zien in Breda, Etten-Leur, Roosendaal en Willemstad. Ik hoop nog een aantal bekenden te mogen begroeten langs het parcours. Ikzelf ga dit jaar mee als begeleidende fietser, nadat ik 5 jaar als loper ben meegegaan”. 

Pascal vervolgt: “Wederom hebben de Moerdijkrunners dit jaar weer een aantal acties georganiseerd. Zo hebben de kinderen op twee basisscholen een ‘Mini Roparun’ gedaan. Een aantal rondjes rond de school en de ouders en opa’s en oma’s en buren, vrienden en kennissen betalen als sponsor een bedrag per rondje”. 

Dit jaar kunnen we weer rekenen op de schare vrijwilligers, zo is Din van Beers chauffeur op één van de minibusjes, die beschikbaar worden gesteld door Goverde. Samen met navigator Maarten is de route nauwkeurig uitgestippeld en in een boekwerk vervat. Doneren kan nog altijd via de website van de Roparun, je zoeken naar de Moerdijkrunners.