Afbeelding
Foto: Tom Rietveld

Maartje Kersbergen: “Vorig jaar ben ik ingestroomd. Mijn man Hans Kersbergen liep vorig jaar voor de tweede keer mee en toen kwamen ze een loper tekort vanwege een blessure. Ik sport altijd heel veel. Hardlopen is eigenlijk niets voor mij.


In Corona tijd ben ik toch gaan hardlopen, want de sportscholen waren dicht. Die Moerdijkrunners hadden mij al gezien en zeiden  tegen Hans: ‘Kan je vrouw dan niet mee? Nee, dat is niets voor haar’. Puntje bij paaltje. Drie weken voor de start - vorig jaar - was de nood erg hoog. Ik zei vooruit, ik doe wel mee. Zij lopen marathons. Ik loop een kilometer of vijftien als ik een goeie dag heb. En dat is het. Ik loop wel heel hard. Bij de Moerdijkrunners ligt het tempo  lager. Het is een interval training. Ik sport veel. Dus ik mocht blijven Lucky me! Het was prachtig om vorig jaar de eerste keer mee te doen. Ik heb een jaar daarvoor mijn vader verloren aan kanker. Dus als je dan een prestatie kan neer zetten met z’n allen. En weten, waarvoor je het doet, dan maakt het wel wat los. Wat is er mooier als je iets  kan combineren met een groter doel in het leven, waar je ook zelf blij van wordt. Dan is het toch een win-winsituatie."

Vorige maand met de Neerhofschool € 4296,60 opgehaald.  Van basisschool De Boemerang  is nu € 3666,27  binnen. Ook de andere acties, stroopwafels, bier- en wijnpakketten brengen geld binnen. Maar doneren kan ook via roparun.nl. [n]

TEKSTEN TOM RIETVELD