Afbeelding
Foto: Tom Rietveld

Mr.& Mrs. Roparun worden Bert en Jolanda Mathijsen genoemd. Een geuzennaam waar ze best trots op zijn. Ze doen dit al vele jaren. Bert als voorzitter van de Moerdijkrunners en Jolanda als teamcaptain.


Jolanda: “De rol van teamcaptain is door de landelijke Roparun organisatie in het leven geroepen om met de 213 teams goed contact te houden om alles vlekkeloos te laten verlopen. Via sms wordt er gecommuniceerd. Bij weersveranderingen wordt er een melding gedaan als er storm of onweer aankomt. Ook  als er obstakels te verwachten zijn. 

We hebben een geweldig team. Als contactpersoon moet je zorgen dat de teamspirit erin blijft. Je bent 48 uur non-stop bezig.  Het humeur kan wel  eens parten spelen bij slecht weer of na een vermoeiende uitputtingsslag, dan moet je zorgen  en opletten dat ze voldoende drinken en eten en koolhydraten binnen krijgen. En weer opgepept worden. Nu voor het achtste jaar, organiseer ik ook de catering. Dankzij de sponsoren hebben we uitgekiende voeding voor onderweg.

We maken per persoon tasjes, die klaar staan om onderweg de deelnemers snel te kunnen voorzien van hun voeding. Een ingenieus systeem met kratten, zodat alles blindelings teruggevonden kan worden. 

Bert is al vier jaar voorzitter. Bert: "Mijn taak is om het team te bewaken en bij elkaar te houden. Met de andere bestuursleden verdelen we de taken om een goede geöliede machine te zijn tijdens de run zelf. Maar alle voorbereidingen gaan het hele jaar door."[n]