Afbeelding
Foto: Stichting Landschapsbeheer Zeeland

Zin in een kerstwandeling? Nieuwe routes in Reimerswaal

Door: Britta Janssen Algemeen

KRUININGEN - Onder het toeziend oog van vele vrijwilligers, betrokkenen, samenwerkingspartners en overige belangstellenden heeft burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal het Wandelnetwerk Reimerswaal geopend.

De routes rondom de dorpen, zogenaamde ommetjes, zijn via enkele langere routes aan elkaar gekoppeld, zodat er een wandelnetwerk is ontstaan. Er is in de gemeente 175 kilometer bewegwijzerd wandelnetwerk gerealiseerd waarvan 16,5 kilometer over onverharde wegen, waarvan 7 kilometer over boerenlandpaden.

Thema-ommetjes

In elk dorp is er een ommetje met een thema:

Wandelkaart

Er is een papieren routekaart gedrukt waar het hele wandelnetwerk Reimerswaal, inclusief de ommetjes, op staat. Deze is verkrijgbaar bij de toeristische infopunten in de gemeente. Het wandelnetwerk is ook te vinden via www.reimerswaal.nl/wandelnetwerk, op de informatieborden in de dorpen of stippel je route direct online uit via de routeplanner op www.wandelnet.nl/wandelrouteplanner.

Dit Reimerswaalse netwerk is het sluitstuk van het Wandelnetwerk Zeeland. Er is nu in heel Zeeland een gebiedsdekkend wandelnetwerk dat bestaat uit 3000 kilometer aan wandelroutes.