Het treinstation in Kapelle.
Het treinstation in Kapelle.

Kapelle krijgt subsidie voor stationshub

Door: Britta Janssen Algemeen

KAPELLE - Als eerste gemeente krijgt Kapelle 150.000 euro subsidie van de provincie Zeeland voor het realiseren van een stationshub.

‘Het vasthouden aan het huidige openbaarvervoersysteem met zo veel mogelijk vaste buslijnen is financieel niet meer haalbaar’, legt de Kapelse wethouder Jon Herselman uit. ‘Bij de nieuwe busconcessie die eind 2024 start, zal dan ook een grote stap moeten worden gemaakt. Daarvoor worden meerdere hubs, knooppunten van reizigers, in de provincie aangewezen. De spoorlijn vormt daarin een belangrijke ruggengraat in het openbaarvervoersysteem. Deze hubs moeten eind 2024 gerealiseerd zijn en in dat kader hebben wij als eerste gemeente subsidie ontvangen.’

Stationshub Kapelle

De Stationshub Kapelle is een project van 450.000 euro waarin, naast de provincie, ook spoorwegbeheerder Pro Rail investeert, aldus de wethouder. ‘Pro Rail draagt ongeveer 100.000 euro bij. Het project omvat voornamelijk het uitbreiden van het fietsparkeren met 160 plaatsen, van 304 naar 464, en het verbeteren van het P+R-terrein. Daarnaast wordt er ruimte voor deelmobiliteit, voor de auto, e-bike en e-scooter, gemaakt.