Afbeelding
Foto: Coby Weijers

KAPELLE - Constantijn Jansen op de Haar hield vorige week zijn eerste nieuwjaarsspeech als burgemeester van de gemeente Kapelle.

"Als kersverse burgemeester keek ik met gemengde gevoelens uit naar oud en nieuw", sprak Jansen op de Haar maandag de bezoekers van de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis toe. Het verloop van de jaarwisseling is hem meegevallen. Hij kan zich vinden in de conclusie van de politie 'dat het overgrote deel van de bewoners er een gezellige avond en nacht van heeft gemaakt'. "Natuurlijk zijn er altijd zaken om door te spreken, maar de afdronk van mijn eerste oud en nieuw als uw burgemeester is een zeer goede." Hij roemde de voorbereiding en inzet van de medewerkers en hulpdiensten. "Ik ben onder de indruk van de inzet van de politie en onze boa's. En laten we ook onze vrijwilligers van de brandweer niet vergeten. Als ik een pet op zou hebben, zou ik die nu voor jullie afzetten. Bedankt. Ik blijf vinden dat jullie mooie, nieuwe kazernes verdienen."
Voordat de burgemeester vooruitblikte op dit nieuwe jaar keek hij terug op hoogtepunten van 2022, zoals de opening van sportcentrum De Bloesem en de start van de nieuwbouw voor zorgcentrum Cederhof. "Onze gemeente bestaat inmiddels ruim vijftig jaar en dat vierden we met een feest in Wemeldinge. Een doorslaand succes, dat een jaarlijkse traditie moet worden."
Voor 2023 kondigde de burgemeester een opfrisbeurt voor het - grotendeels veertig jaar oude - interieur van het gemeentehuis aan. Plannen waarmee de gemeente aan de slag gaat, zijn onder meer de detailhandel- en boulevardvisie. En Kapelle blijft inzetten op preventie. "Onze inwoners verdienen het om al, voordat ze in de zorg terecht komen, opgemerkt te zijn en geholpen te worden om de daadwerkelijke zorgvraag te vermijden."
Op persoonlijk vlak hoopt Jansen op de Haar, sinds 1 oktober burgemeester van Kapelle, snel een huis te vinden in zijn nieuwe gemeente. "Mijn kinderen kijken ernaar uit om hier naar school te gaan en mijn vrouw en ik kijken ernaar uit om echt onderdeel van de samenleving hier te gaan uitmaken."[n]