Won Yip is opgegroeid in Vlissingen en opende zijn eerste café in Goes.
Won Yip is opgegroeid in Vlissingen en opende zijn eerste café in Goes. Foto: Roy Beusker

Horeca-tycoon Won Yip speciale gast bij uitreiking Zeeuwse Pioniersprijs

Door: Britta Janssen Algemeen

Horeca-tycoon Won Yip is zaterdag 4 februari te gast bij de uitreiking van de Zeeuwse Pioniersprijs in Middelburg. Yip, die opgroeide in Vlissingen en zijn eerste café in Goes opende, vertelt tijdens de bijeenkomst over zijn Zeeuwse achtergrond, ondernemen en pionieren. 

De Zeeuwse Pioniersprijs is een initiatief van de Zeeuwse Connectie en wordt uitgereikt aan de ondernemer of het bedrijf dat Zeeland het beste positief op de kaart zet. Tot maandag 16 januari kan het publiek kanshebbers voor deze titel nomineren. De winnaar sleept 5.000 euro aan prijzengeld, een kunstwerk en media-aandacht in de wacht.

Pionieren

Dit keer is Won Yip speciale gast tijdens de uitreiking. Hij is bekend van het televisieprogramma ‘Dragon’s Den’, kocht op 19-jarige leeftijd zijn eerste kroeg in Goes en is uitgegroeid tot een van de grootste horeca-uitbaters van Amsterdam. In 2016 kocht hij in de hoofdstad een etage in het gebouw dat werd neergezet als het duurste en grootste appartement van Nederland. ‘We zijn heel blij met de komst van Won Yip, want hij weet natuurlijk als geen ander wat het inhoudt om te ondernemen en pionieren’, laat de Zeeuwse Connectie weten. ‘Inspirerend voor de aanwezigen en voor heel Zeeland. Mooi dat hij hiervoor tijd wil maken.’

Nomineren

Kandidaten aanmelden kan nog tot 16 januari via www.zeeuwsepioniersprijs.nl. De jury selecteert uit alle inzendingen vijf genomineerden. Iedereen kan daarna via de website stemmen en mede bepalen wie van deze vijf de uiteindelijke winnaar moet worden. De prijs wordt 4 februari in Middelburg uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst voor Boomerang-Zeeuwen, Import-Zeeuwen en Zeeuwen van buiten Zeeland. 

De winnaar van de vorige editie is Q-Aviation uit Middelburg dat wereldwijd met succes opereert in de productie en verkoop van verlichting voor helikopter-platformen.