Cantare en leden van het Zeeuws Concertkoor repeteren The Flood Requiem 1953 o.l.v. Pim Overduin
Cantare en leden van het Zeeuws Concertkoor repeteren The Flood Requiem 1953 o.l.v. Pim Overduin Foto: Ton Lamper

Herdenkingsconcerten
70 jaar watersnood

GOES - Het kan u niet ontgaan zijn dat het op 1 februari a.s. 70 jaar is geleden dat de watersnood grote delen van Zeeland, Zuid-Holland en West-Brabant teisterde. 


Het Zeeuws Concertkoor uit Vlissingen en Vocaal Ensemble Cantare uit Goes hebben de handen in een ingeslagen en organiseren vijf herdenkingsconcerten op verschillende locaties in Zeeland. Beide koren voeren samen met leden van TY het Zeeuws kamerorkest The Flood Requiem 1953 uit. Soliste is de mezzosopraan Helena van Heel en de muzikale leiding is in handen van dirigent Pim Overduin. In het programma voor de pauze in Goes zingt Vocaal Ensemble Cantare ‘Hoort gij de zee’ van Léon Bours. De tekst is van de dichter Adriaan Roland Holst. Een fragment uit dit gedicht staat op de sokkel van het watersnoodmonument in Kruiningen. Daarna zingt Helena van Heel de Kindertotenlieder van Gustav Mahler met op piano Jacco Lamfers.

27 januari 20.00u Sint Jacobskerk Vlissingen; 28 januari 20.00u Grote of Maria Magdalenakerk Goes; 2 februari 20.00u Nieuwe Kerk Zierikzee; 4 februari 20.00u Atrium gemeentehuis Tholen; 5 februari 14.30u Nieuwe Kerk Zierikzee. Concertinformatie en kaarten www.thefloodrequiem1953.nl[n]