Jon Herselman opent het zwembad in Kapelle met Ranomi Kromowidjojo en kinderburgemeester Nienke.
Jon Herselman opent het zwembad in Kapelle met Ranomi Kromowidjojo en kinderburgemeester Nienke. Foto: Coby Weijers

Wint Kapelse wethouder Jon Herselman landelijke verkiezing?

Door: Britta Janssen Algemeen

KAPELLE - Voor het tweede jaar op rij komt de beste bestuurder van Zeeland uit de gemeente Kapelle. Binnenlands Bestuur nomineerde vorig jaar wethouder Annebeth Evertz en dit jaar wethouder Jon Herselman voor de landelijke verkiezing van beste lokale bestuurder van 2022. 

Er zijn 13 genomineerden voor de landelijke titel: uit elke provincie 1 en 1 vanuit de waterschappen. ‘In de eerste ronde hebben lokale politici, bestuurders, griffiers en secretarissen uit Zeeland wethouder Herselman genomineerd en hun waardering voor hem uitgesproken’, laat de gemeente Kapelle dindag weten. ‘Hij heeft de meeste stemmen in de provincie Zeeland ontvangen. De stemmers beschrijven wethouder Herselman als een daadkrachtige bestuurder. Met zijn jarenlange bestuurlijke ervaring en zijn bijzondere deskundigheid op verschillende thema’s heeft hij indruk gemaakt op stemmers.’

Burgemeester Constantijn Jansen op de Haar van de gemeente Kapelle meldt dat Herselman al bijna 25 jaar wethouder is in Kapelle. ‘Alleen dat is al een prestatie die anderen hem niet nadoen. Na al die jaren is Jon nog steeds scherp en betrokken en zet hij zich voor de volle 100% in voor onze gemeente. Ook heeft hij een aantal mooie projecten op zijn naam staan, zoals bijvoorbeeld ons nieuwe sportcentrum De Bloesem (zie foto). Zijn kandidatuur als beste lokale bestuurder steun ik dus van harte.”

Nu de nominaties bekend zijn gemaakt is het aan het publiek om te stemmen. Dit kan tot 29 januari via de website www.bestebestuurder.nl. Op 1 februari wordt de beste bestuurder 2022 bekend gemaakt tijdens Kompas, het nieuwjaarsevenement van Binnenlands Bestuur.