Frans en Trix de Bruijckere ruimen zwerfafval op.
Frans en Trix de Bruijckere ruimen zwerfafval op. Foto: Jeppe Rottier

Frans en Trix de Bruijckere zijn vrijwilligers met een groen hart

Door: Jeppe Rottier Algemeen

SCHORE - De vele vrijwilligers die zwerfafval gingen opruimen tijdens de actie Schone Schelde hadden allemaal een eigen reden om te komen helpen. Zo ook Frans en Trix de Bruijckere. 

Nieuw is het opruimen met de grijper voor de twee niet, want tijdens hun dagelijkse wandeling nemen ze altijd al de grijper mee om hier en daar wat op te ruimen. ‘’We gaan iedere dag een halfuurtje wandelen in de omgeving en dan gaan we er met een lege vuilniszak op uit om al het afval terug mee naar huis te nemen. Je loopt immers toch’’, zegt Frans. 

Wandelen

‘’In eerste instantie liep ik met de hond maar toen we geen hond meer hadden, had ik geen doel meer tijdens het wandelen’’, voegt Trix daaraan toe. ‘’Zodoende ben ik papier en plastic gaan rapen tijdens het wandelen.’’ Helaas komen ze na een wandeling nog vaak met een gevulde zak terug, vertelt Frans. ‘’Ons doel is echt om een schone wereld te behouden voor onze kleinkinderen, iedereens kleinkinderen. We doen ons best om op te ruimen wat we kunnen en het goede voorbeeld te geven, waardoor we hopelijk over een tijd een nieuw doel moeten gaan zoeken om te wandelen.’’ Hij is ervan overtuigd dat milieuvervuiling en klimaatverandering nog altijd tegen kan worden gegaan. ‘’Als we ons er bewust van worden en stappen in de juiste richting maken denk ik dat we een heel groot verschil kunnen maken.’’