Afbeelding

Grote controle op bedrijventerrein Olzendepolder Yerseke

Door: Redactie Algemeen

YERSEKE - Ruim twintig bedrijven in de Olzendepolder bij Yerseke zijn donderdag doorgelicht tijdens een grote controle van verschillende instanties. Daarbij zijn overtredingen geconstateerd op het gebied van brandveiligheid en arbeidsomstandigheden. Ook is een ondernemer beboet voor het gebruik van rode diesel. 

Dit laat de gemeente Reimerswaal vrijdag weten namens de betrokken partijen. Voor de controle op het bedrijventerrein werkten onder meer de Douane, brandweer, arbeidsinspectie en belastingdienst samen. Zij namen het naleven van de regels onder de loep op het gebied van bestemmingsplan, brandveiligheid, milieu, vergunningen, arbeidsomstandigheden en de belasting.

Bedrijventerreinen gevoelig voor ondermijnende criminaliteit

Door de afgelegen ligging en vaak goede toegangswegen lenen bedrijventerreinen zich voor zaken die het daglicht niet verdragen, aldus de partijen. Ook jachthavens en het buitengebied houden zij in de gaten voor onder meer illegale handel, autodiefstal, witwassen en hennepteelt. Door de samenwerking van verschillende diensten ontstaat een vollediger beeld van wat zich op een bedrijventerrein afspeelt en kan de overheid harder optreden. De integrale controle moet bijdragen aan het verbeteren van de veiligheid op bedrijventerreinen en ondermijning tegengaan. De aanpak van ondermijnende criminaliteit is een geprioriteerd thema vanuit het integrale veiligheidsbeleid van de gemeente Reimerswaal. 

Burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal spreekt van een geslaagde controle. “Reimerswaal staat voor een gezond en veilig ondernemersklimaat. Ondermijnende activiteiten tasten de leefbaarheid en veiligheid aan en veroorzaken overlast. Met dit soort controles krijgen we hier grip op. Door actief te controleren en misstanden consequent aan te pakken, dragen we bij aan een veilig bedrijventerrein.”

Inwoners met vermoedens van illegale activiteiten kunnen deze melden bij hun gemeente, wijkagent (via politie.nl) of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Bel 112 als iedere seconde telt.