ZLM verzekeringen opent het ZLM Veiligheidspark

GOES - Minder ongevallen, thuis en onderweg. Het voorkomen van persoonlijk leed en een veilig gevoel voor iedereen. Dat wil ZLM bereiken met de activiteiten op het ZLM Veiligheidspark in Goes. Na een aantal jaren bouwen, pakt ZLM groots uit met een opening voor medewerkers, relaties én klanten.


Als verzekeraar willen we dat onze klanten zich veilig voelen; thuis en onderweg. Daarom organiseren we al sinds 2017 tientallen trainingen per jaar. Want er verandert veel in het dagelijks verkeer en onze woonomgeving. Met een groeiend aanbod aan trainingen werd ook de behoefte aan een eigen terrein groter. Op ons nieuwe terrein staat beleving centraal. Of je nu als scholier in een auto rijdt in het kader van onze training GRIP Junior, als jongvolwassene een vrachtwagen bestuurt of als senior op een e-bike over het terrein manoeuvreert: we zijn er voor alle leeftijden.


Naast de organisatie van trainingen en evenementen gaan we als kenniscentrum veel aandacht besteden aan het verzamelen van kennis op het gebied van veiligheid en preventie. We brengen publieke en private partijen bij elkaar om samenwerking te stimuleren en faciliteren. Het Veiligheidspark wordt de uitvalsbasis om intensief samen te werken met bijvoorbeeld provincies, scholen en bedrijven.


Duurzaamheid

Duurzaamheid heeft voorafgaand en tijdens de bouw van het Veiligheidspark centraal gestaan. Zo is de stalen constructie van het pand, dat op het aangekochte terrein stond, blijven staan. Ook hebben we zoveel mogelijk materialen van dit gebouw en terrein hergebruikt of een nieuwe bestemming gegeven. Op ons Veiligheidspark wordt het regenwater opgevangen en weer hergebruikt voor de mobiele slipmat en het doorspoelen van de toiletten. Het zonnedak van het Veiligheidsgebouw telt maar liefst 360 zonnepanelen. Dat levert voldoende energie op om onze gebouwen en kantoren van stroom te voorzien.


Feestelijke opening

Mei wordt bij ZLM een feestelijke maand. We toveren het terrein om tot een Veiligheidsfestival. We beginnen de openingsfestiviteiten met een Familiedag exclusief voor medewerkers en hun familie. Op woensdagmiddag 24 mei volgt de officiële opening voor relaties en op zaterdag 27 mei organiseren we een Open dag voor belangstellenden. Het thema Veiligheid staat tijdens deze dagen centraal.[n]