Afbeelding
Foto: Stock

Drugspand gesloten aan Spoorlaan Krabbendijke

Door: Redactie Algemeen

KRABBENDIJKE - Burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal heeft maandag een woning in Krabbendijke voor drie maanden verzegeld, omdat er een hennepkwekerij is ontdekt. Het gaat om een pand aan de Spoorlaan. 

In het kader van strafrechtelijk onderzoek naar de handel in en het vervaardigen van verdovende middelen heeft de politie op 6 april een hennepkwekerij aangetroffen in de woning. ‘In totaal werden in de woning 186 hennepplanten aangetroffen’, aldus een woordvoerder van de gemeente Reimerswaal. 

‘De teelt van en handel in hennep in een woonwijk vormt een gevaar voor de openbare orde. Dit kan leiden tot onveiligheid voor de omwonenden en omgeving door de aantrekkingskracht van het pand op criminele activiteiten. Ook zijn dergelijke locaties een essentiële schakel in de keten van georganiseerde misdaad. Om deze situatie te beëindigen en eventuele overlast weg te nemen is besloten het pand te sluiten.’ 

De burgemeester laat weten het belangrijk te vinden dat inwoners kunnen vertrouwen op een veilige woonomgeving. ‘Het telen van hennep en de handel in softdrugs past daarin niet’, aldus Van Egmond. 

Criminele organisaties maken enorme winsten met hennepteelt en drugshandel. Vaak wordt dat illegaal verkregen vermogen geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd, is uiterst zorgelijk. Overheidspartners als politie, Openbaar Ministerie, gemeenten en de Belastingdienst werken samen bij de aanpak van verdachte zaken en personen. Ook inwoners kunnen helpen drugscriminaliteit te bestrijden. Vermoedens van criminele activiteiten kunnen onder meer telefonisch gemeld worden bij de politie (0900-8844) of Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).