Levi Heijboer op weg naar goud in Oudewater
Levi Heijboer op weg naar goud in Oudewater Foto: Anne-Marie Mol

Zeeuwse jeugd (SSC de Poel) skeelert in Oudewater

GOES - Afgelopen zaterdag heeft SSC (Schaats- en skeelerclub) de Poel voor het eerst in 3 jaar weer deelgenomen aan skeelerwedstrijden. Voor vrijwel alle jeugdleden was het dan ook de eerste wedstijd ooit. En het kleine 190 meter wedstrijdbaantje had toch wel erg spannende bochten, zeker als je een 400 meter baan gewend bent.


Onder de stralende zon liet onder andere Levi Heijboer zie dat er de afgelopen tijd wel degelijk hard getraind is op de vorig jaar nieuw geasfalteerde skeelerbaan in Goes. 

Hij wist alle drie de onderdelen te winnen en mocht onder luid gejuich het goud in zijn categorie (P1J) mee naar ’s Gravenpolder nemen. 

Ook voor zijn clubgenoten was er reden tot juichen.

Bij de P3 jongens wist Gerben Wisse de sprint op zijn naam te zetten en hij was daar zo blij mee dat hij de laatste 50 meter met zijn armen in de lucht naar de finish skeelerde. Je moet je mooie momenten vieren tenslotte. Overall wist Gerben de tweede plek te pakken en zijn kleine broertje Peter vocht zich met een herkansing zelfs naar de derde plek.

Annelie Wisse kwam op de sprint nog 'in close contact' met het Oudewaterse asfalt maar liet zich niet kennen, na een pleister van de EHBO ging zij onverschrokken door en wist er nog een tweede plek in de P2M te bemachtigen. 

Eline Dam was best zenuwachtig voor haar eerste wedstrijd wat op de sprint resulteerde in de vierde plek. Daar was ze niet tevreden over en ze beet zich dan ook vast in de inline (3e plek) en de afsluitende marathon (2e plek). Overall een derde plek voor Eline bij de P1M.

Bastiaan de Vrieze was de enige die voor Corona al eens een skeelerwedstrijd gereden had. Maar dat was dus wel 3 jaar geleden. 

Bastiaan was het nog niet verleerd en het brons van de P1J kon mee naar Kerkwerve. 

Bij de Kadetten Jongens moesten Christian Gunst en Marijn Wisse het opnemen tegen zeer ervaren wedstrijdrijders en dus was het podium nog net een brug te ver.

Christian werd vierde en Marijn vijfde. Maar allebei uitstekend gereden en nog belangrijker, enorm genoten!

Ook Andries Wisse belandde met zijn vierde plek nog net naast het podium van de junioren jongens. 

Net als Marith Wisse (4e) en Elise Wisse (5e) bij de junioren meisjes. Absoluut geen schande als je als je weet dat dit hun eerste wedstrijd ooit was en ze ook nog qua leeftijd vier jaar in deze categorie mogen rijden.

Rinus Wisse liet bij de senioren zien dat hij het wedstrijdrijden nog niet verleerd is ondanks dat de laatste keer deelnemen aan een skeelerwedstijd toch wel ruim meer dan 3 jaar geleden was; hij won zilver achter thuisrijder (en half zo oude) Rafael Boef.


Kom ook meedoen

Vindt jij skeeleren ook leuk en zou je dat beter willen leren? Kom dan eens met ons meedoen op maandag- en/of woensdagavond (18:45- 20 uur) op de skeelerbaan naast de John Lennonlaan in Goes. 

Onze leden van 6 tot 66+ trainen daar met alle leeftijden en niveaus tegelijk dus voor iedereen is er een plek. Je mag 3x gratis met ons meedoen en materiaal is zonodig ter plekke te leen.[n]