Discussieavond over Energie en Voedsel

GOES - Alles wordt duurder en iedereen merkt veranderingen bij zijn energie, eten en drinken. De energietarieven schieten op en neer, contracten veranderen en de overheid geeft subsidie en stopt er weer mee. Overal komen windmolens, zonneparken en hoogspanningsleidingen. Ons voedsel komt overal vandaan. Bij de productie staat de natuur onder druk en gezonder voedsel is vaak duurder. En is wat we eten eigenlijk nog wel veilig?


Wat merkt ieder van deze problemen, wat kunnen we in de toekomst verwachten en wat kunnen we zelf doen om de wereld leefbaar te houden, voor ons en voor toekomstige generaties?
Deze vragen staan centraal op een discussieavond op 19 januari in Goes. Er wordt informatie gegeven, vragen kunnen worden gesteld en meegepraat kan worden over mogelijke oplossingen. Teus Baars (Zeeuwind) geeft een inkijkje in de energiewereld, Wouter van Zandbrink schetst de situatie in de landbouw. Na iedere introductie wordt ingegaan op problemen en gezocht naar oplossingen. Aan het einde van de avond reageert Anita Pijpelink, gedeputeerde in de Provincie Zeeland, op alles wat naar voren is gebracht en wat de Provincie kan betekenen bij het vinden van oplossingen.

De discussieavond is op 19 januari, start om 19:30 uur in ‘De Pit' Appelstraat 2a in Goes. Toegang is vrij.