Woensdag 11 januari

Op ‘n Zeeuwse Zondag!

10:00 | Historisch Museum De Bevelanden

In het Historisch Museum De Bevelanden in Goes is de nieuwe tijdelijke tentoonstelling geopend. Onder de titel ‘Op ’n Zeeuwse Zondag’ brengt het museum in beeld hoe Zeeuwen hun rustdag vroeger besteedden. Deze tentoonstelling is te bezichtigen t/m 21 januari 2023. Voor meer informatie zie www.hmdb.nl

 

Expositie Silvia Kooman

13:00 | Kunstuitleen De Bevelanden

Van 11 januari t/m 17 februari exposeert Silvia Kooman haar schilderijen in Kunstuitleen de Bevelanden. Haar schilderijen zijn veeleer een eerbetoon aan 'het plant-achtige' en het organische van de natuur, aan levenslust en het tot bloei komen. Open: woensdag t/m vrijdag 13.00-17.00u en zaterdag van 10.00-14.00u, Westwal 45, 4461 CM Goes.

 

Helderziende Waarneming Avond

19:00 | Heilige Maria Magdalenakerk

Woensdagavond 11 januari zal Paragnost Kitty de Bruin de avond verzorgen met als thema: Helderziende waarneming via: Foto van Overledene; Bloem. Wij verwachten een grote drukte, vandaar de vraag, om zeker op tijd aanwezig te zijn. De aanvang is om 19.30 uur, de zaal is open vanaf 19.00 uur. De avond duurt tot ongeveer 21.45 uur. De zaal is rolstoel toegankelijk. Locatie Maria Magdalena Dagkapelzaal (R.K.Kerk,) Singelstraat 9 Goes. Inlichtingen: 0113-231172 of harmonia-zeeland@outlook.com www.harmonia-nl.org

 

Zaterdag 14 januari

Vogelbeurs de Vogelvrienden

10:00 | Heer Hendrikhuis

Zaterdagmorgen 14 januari is het vogelbeurs tussen 10.00 en 11.30 uur in het Heerhendrikhuis, Te Werfstraat 18 te 's-Heer Hendrikskinderen. Het is de gelegenheid om kooi- en volièrevogels te ruilen, te kopen en te verkopen volgens de richtlijnen van de N.B.v.V. zie hun website: beurzen/regels voor het houden van een vogelmarkt. Ook zijn er voeders en andere benodigdheden verkrijgbaar. Er worden leuke prijzen verloot op de entreebewijzen.

 

Nieuwjaarsconcert HZO

20:00 | De Mythe

Op zaterdag 14 januari speelt Het Zeeuws Orkest het nieuwjaarsconcert in theater de Mythe in Goes. Kaarten te koop via theater de Mythe.

 

Dansavond

20:00 | Dorpshuis Ons Dorpsleven

Zaterdag 14 januari organiseert DMV weer een dansavond in het dorpshuis 'Ons Dorpsleven' Poelvoordestraat 3 te 's Gravenpolder. DJ Nico verzorgt de muziek voor de laatste keer, na ruim 35 jaar zal er op deze avond aandacht worden besteedt aan zijn afscheid. Aanvang 20.00 uur tot 24.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

 

EHBO cursus

10:00 | 't Durpsuus

De EHBO cursus die start in januari 2023 gaat door! De cursusdagen zijn op zaterdag 7,14 en 21 januari in Nisse. Op 28 januari doe je dan examen. Er kunnen 12 cursisten deelnemen aan de cursus. Er is nog plaats voor een aantal cursisten, dus heb je interesse meld je dan z.s.m. aan bij: info@ehbonisse.nl of bel 0113-562897 voor inlichtingen.

 

Zondag 15 januari

Doe goed, zoek recht

9:30 | Pater Damiaanparochie-O.L.V. Hemelvaart

Een werkgroep heeft de oecumenische viering voor de Bidweek voor de Eenheid voorbereid. Deze zal plaatsvinden in samenwerking van de RK-kerk Ovezande met de protestante gemeente Driewegen-Ellewoutsdijk-Ovezande op zondag 15 januari om 09.30 uur in de O.L.V. Hemelvaartkerk te Ovezande. Voorgangers zijn ds. Jörg Buller en pastor Alida van Veldhoven. Een gelegenheidskoor onder leiding van Kees Boonman, dirigent en Tuur Remijn, organist, zal de viering muzikaal opluisteren. Het thema  is 'Doe goed, zoek recht'. Ook de kinderen zijn welkom in de kindernevendienst. Na afloop is er tijd voor ontmoeting, wat gezelligheid en verbinding. De kerk in Driewegen is op deze zondag gesloten.

 

Noait gin oorlog mì

14:30 | 't Kerkje van Ellesdiek

Zondag 15 januari 2023 organiseert de werkgroep levensbeschouwing een middag over dit onderwerp. Veel mensen hebben weer, of nog altijd, vragen bij vrede en veiligheid. Legerpredikant Ko Sent, nu geestelijk verzorger bij het Nederlandse Veteranen Instituut, zal daarover zijn gedachten uiten vanuit zijn ervaring. Hij is afkomstig uit Krabbendijke en komt graag om in de streektaal zijn woordje te doen. Het gesprek wordt afgewisseld met pianomuziek door Ko de Visser en in het Zeeuws gelezen teksten. Aanvang 14.30 uur. Toegang vrij. Vrijwillige bijdrage voor de kosten wordt op prijs gesteld.

 

Maandag 16 januari

Lezing Lucian Freud

20:00 | Kunstuitleen De Bevelanden

Op 16 januari om 20.00 uur kunt u de lezing bijwonen over de schilder Lucian Freud (1922-2011) in Kunstuitleen de Bevelanden, door Ad van der Jagt. De inloop is vanaf 19.30 uur via de ingang aan Westwal 45 in Goes. U wordt vriendelijk verzocht zich van te voren in te schrijven via het mailadres kunstuitleendebevelanden@kpnmail.nl onder vermelding van uw naam, telefoonnummer en het aantal plaatsen dat u wilt.