Afbeelding

Borsels lawaaiprotest in Middelburg

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

BORSELE - De actiegroep Borsele tot de Kern is vrijdag naar Middelburg getogen. Daar was een debat gepland in Provinciale Staten over het onderwerp kerncentrales.

Frits Otte van Borsele tot de Kern heeft gebruik gemaakt van het inspreekrecht. Daarin riep hij de provincie Zeeland dringend op haar verantwoordelijkheid te nemen voor het landschap, de leefbaarheid en de veiligheid en de mensen. Ook Edwin van Eck van ‘Bescherm de Delta’ heeft een vlammend pleidooi gehouden voor de bescherming van een uniek stukje Zeeland.

Echter: door een te volle agenda is het feitelijke debat verplaatst. Borsele tot de Kern én andere organisaties kunnen dus nòg een keer aan de bak en op de tribune. Een groep van zo’n veertig mensen hebben dit verzoek op het Abdijplein ondersteund met een minutenlang durend gedreven lawaaiprotest van deksels en toeters. Zij droegen een spandoek met de tekst: “Draagvlak?”. De groep is daarna naar de Markt gelopen waar flyers met informatie over de gevolgen van de plannen zijn uitgedeeld.