Rudeboy.
Rudeboy. Foto: Olivier Ducruix

Rudeboy plays Urban Dance Squad en Daredevils nieuwe headliners op Klomppop

Door: Redactie Algemeen

OVEZANDE - Klomppop heeft een aantal mooie namen toegevoegd aan het affiche voor 2023. Op vrijdag sluit Rudeboy de avond af. Met Rudeboy plays Urban Dance Squad keert de rapper en zanger terug naar zijn tijd als frontman van één van de meest invloedrijke bands die Nederland ooit heeft gekend. Het muziekprogramma op zondag heeft ook een headliner. Daredevils is de laatste act op zondag en daarmee ook van het festivalweekend.

Urban Dance Squad was in de jaren ’90 van de vorige eeuw een force majeure in het poplandschap. Met het legendarische debuutalbum ´Mental Floss for the Globe´, waarop een fenomenale mix van rap, rock, funk en punk was te horen, was het meteen raak. In deze tijd zette de band podium ’t Beest in Goes meerdere keren op stelten, maar gooide ook hoge ogen op nationale en internationale podia. Rudeboy heeft nu andere muzikanten om zich heen, maar brengt hits als ‘Fast Lane’ en ‘No Kid’ met evenveel vuur als toen. DJ DNA, net als Rudeboy UDS-lid van het eerste uur, komt ook mee naar Ovezande.

Mashups

Daredevils is nu minstens net zo’n bekende naam in Nederland als Urban Dance Squad in de jaren ’90. Menig festivalbezoeker heeft de spoedcursus ‘tent afbreken’ van deze coverband al gevolgd. In mei komen de mashup-mannen van Daredevils na zeven jaar terug naar Klomppop. Er geldt op zondagavond slechts één regel: elke dertig seconden hoor je een nieuw nummer! 

Zoals bezoekers van Klomppop gewend zijn, is er ook genoeg muziek voor de fijnproevers. John, Marathon en Breakout zijn bands voor degenen die ook iets nieuws willen ontdekken op een festival. De locals Gin & Juice (zondag) en dj Detag (zaterdag) zijn ook toegevoegd aan het programma. 

Klomppop

Klomppop is één van de bekendste festivals van Zeeland. In 2023 vindt van 27 tot en met 29 mei de 41e editie plaats op sportpark De Fazant in Ovezande. De eerste twee dagen staan met bekende namen zoals Froukje, Blanks en Goose in het teken van muziek, op zondag wordt Klomppop uitgebreid met een festivalmarkt en veel straattheater. Ook keert The Plays To Be terug. Dit is een groot plein met spel- en jongerenactiviteiten. 

Kijk voor meer informatie op de website van Klomppop.

Daredevils.