Het beeld dat de winnaar van de Zeeuwse Pioniersprijs ontvangt.
Het beeld dat de winnaar van de Zeeuwse Pioniersprijs ontvangt.

Vijf bedrijven maken kans op Zeeuwse Pioniersprijs

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - Allyourz uit Middelburg, Famateq uit Yerseke, Morningstar Sleeps uit Domburg, Seabør uit Ellewoutsdijk en OOS International uit Serooskerke op Walcheren zijn genomineerd voor de Zeeuwse Pioniersprijs. Na deze voordracht door de jury van de verkiezing is het nu aan het publiek om op hun favoriet te stemmen.

Zeeland positief op de kaart zetten door aandacht te schenken aan vernieuwende ondernemers in Zeeland. Met dat doel reikt stichting De Zeeuwse Connectie jaarlijks de Zeeuwse Pioniersprijs uit. Dit jaar vindt de prijsuitreiking op zaterdag 4 februari plaats in Middelburg.

Genomineerden

De vijf genomineerden zijn het toeristische boekingsplatform Allyourz, het bedrijf Famatec dat machines en installaties ontwikkelt en onderhoudt voor diverse industrieën, matrassenbedrijf Morningstar Sleeps, de gezonde en duurzame mosselburger van Seabør en de drijvende en afzinkbare mosselfarm van OOS International waarmee midden op zee mosselen kunnen worden gekweekt. ‘Deze ondernemers onderscheiden zich als pionier op het gebied van lef, vindingrijkheid en ondernemerschap’, aldus de organisatie. ‘Daarmee geven ze een positief beeld van onze provincie en de kansen die er in Zeeland zijn.’ 

Stemmen

Dit jaar wordt de Zeeuwse Pioniersprijs voor de negende keer uitgereikt. Wie uiteindelijk de 5.000 euro met bijbehorend kunstwerk wint, wordt mede bepaald door de stemmen van het publiek. Stemmen kan via www.zeeuwsepioniersprijs.nl

De winnaar van de vorig editie is Q-Aviation uit Middelburg. Dit bedrijf produceert en verkoopt verlichting voor helikopterplatformen. Zeeuwsche Zoute uit Bruinisse, dat ambachtelijk uit Oosterscheldewater gewonnen zeezout produceert en verkoopt, werd toen publiekswinnaar.