Woensdag 25 januari

POWER, een verrijking van uw leven

9:00 | SMWO

Er zijn veel onderwerpen die ter sprake komen bij de workshops 'Power, Veerkracht op leeftijd'. Dus niet achter de geraniums gaan zitten, maar volop in het leven staan! Leuke mensen ontmoeten, kennismaken met andere gedachten en ideeën. Diepgang en duidelijkheid krijgen in wat je wel en niet wil. Kortom: een verrijking van uw leven! Op 25 januari beginnen de nieuwe workshops van Power; veerkracht op leeftijd. De workshops zijn voorbereid en worden begeleid door speciaal voor POWER opgeleide vrijwilligers van 't Gilde de Bevelanden en worden in samenwerking met SMWO-Goes verzorgd. De workshops worden, bij voldoende deelname, verzorgd op woensdag 25 januari, 1, 8, 22 februari en 1 maart van 9.00 tot 12.00 uur. Locatie: SMWO, 's-Heer Elsdorpweg 12 te Goes. Aanmelden via het opgaveformulier op www.gildedebevelanden.nl/powerworkshop. Inlichtingen: power@gildedebevelanden.nl of tel. 06-51551975.

 

Expositie Silvia Kooman

13:00 | Kunstuitleen De Bevelanden

Van 11 januari tot en met 17 februari exposeert Silvia Kooman haar schilderijen in Kunstuitleen de Bevelanden. Haar schilderijen zijn veeleer een eerbetoon aan “het plant-achtige” en het organische van de natuur, aan levenslust en het tot bloei komen. De wonderlijkste combinaties blijken mogelijk: een lelie ontworstelt zich aan haar vijgentakken, citroen-achtige vormen hangen zwaar en gebroederlijk naast kastanje-bollen. Open: woensdag t/m vrijdag 13.00-17.00u en zaterdag van 10.00-14.00u, Westwal 45, 4461 CM Goes.

 

Vrijdag 27 januari

Boekpresentatie

16:00 | Bibliotheek

Op vrijdag 27 januari verschijnt de achtste feelgoodroman van Esther Stui uit Wissenkerke. Die dag geeft ze een boekpresentatie over 'Sprookje of luchtkasteel?' in de bibliotheek in Goes. Na haar debuut 'Pencarrow' volgden nog meer feelgoodromans: 'Gewoon puur Emma', 'Het Rubens meisje', 'De onbeschoft aantrekkelijke man', 'Een klus voor twee', 'Vlinders' en 'Twee zielen één gedachte'. Haar nieuwe boek speelt zich voor een groot deel af in Middelburg en gaat over Robin, die als hoofd beveiliging werkt op kasteel Ter Hooge. Dan gaat op een nacht, als de bewoners niet thuis zijn, het alarm af in het kasteel. De boekpresentatie begint om 16.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website van de bibliotheek www.bibliotheekoosterschelde.nl.


 

Zaterdag 28 januari

Literair café

16:00 | Bibliotheek

Op 28 januari trappen Muziekschool Zeeland en Bibliotheek Oosterschelde af met het eerste Generation Tone literair café! Het project bestaat uit een reeks van vier events, waarbij elke editie in het teken van een andere leeftijdscategorie staat. De eerste gast is Stine Jensen, filosoof, schrijver en programmamaker mét bijpassende live muziek door talenten van de muziekschool. De volgende edities zijn in april, mei en juni. Mede mogelijk gemaakt door de gemeente Goes. Zaterdag 28 januari van 16:00-17:30 uur in Bibliotheek Goes te Kolveniershof 106. Tickets te koop via website Bibliotheek Oosterschelde.

 

EHBO cursus examen

10:00 | 't Durpsuus

EHBO cursus is in januari 2023 gestart! De cursusdagen zijn zaterdag 7, 14 en 21 januari in Nisse. Op 28 januari is het examen. 

 

Meditatieve wandeling

11:00 | Infopunt Zwaakse Weel

Midden in de winter is er door Hart &Ziel weer een nieuwe meditatieve wandeling gepland op zaterdagmorgen 28 januari 2023. Deze wandeling in winterse sferen maken we dit keer wat verder van huis. We lopen een rondje vanaf 11.00 uur rond het Zwaakse Weel en beginnen bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten ( Zwaakse dijk 5, 4432 RD in Kwadendamme). Voor ieder die houdt van wandelen, de stilte en in de natuur tot rust en bezinning komt. Na afloop is er een kopje snert-to-go, verzorgd door Hart en Ziel. Graag vooraf aanmelden bij ds. Janneke Herweijer ( email: j.herweijer@xs4all.nl, tel: 06-47410756). Indien nodig kan vervoer worden geregeld. 

 

Steven Kazan & Jamie

20:00 | Zaal Onder de Toren

Zaterdag 28 januari komt het duo Steven Kazan en Jamie naar Wissenkerke. In Wissenkerke treden ze op met hun live-show 'Hey hallo'. Een bizarre show volle droge humor, interactie en natuurlijk magie. Of zoals Steven Kazan zelf zegt: “Een glimlach en een goed gevoel blijft toch heel belangrijk in gekke tijden" De voorstelling begint om 20.00 uur in Onder de Toren in Wissenkerke. Voor meer informatie en reserveringen zie www.nutnoordbeveland.nl.

 

Herdenkingsconcert

20:00 | Grote of Maria Magdalenakerk

Het kan u niet ontgaan zijn dat het op 1 februari 70 jaar is geleden dat de watersnood grote delen van Zeeland, Zuid-Holland en West-Brabant teisterde. Het Zeeuws Concertkoor uit Vlissingen en Vocaal Ensemble Cantare uit Goes hebben de handen in een ingeslagen en organiseren vijf herdenkingsconcerten. Soliste is de mezzosopraan Helena van Heel en de muzikale leiding is in handen van dirigent Pim Overduin. 27 januari 20.00u Sint Jacobskerk Vlissingen; 28 januari 20.00u Grote of Maria Magdalenakerk Goes; 2 februari 20.00u Nieuwe Kerk Zierikzee; 4 februari 20.00u Atrium gemeentehuis Tholen; 5 februari 14.30u Nieuwe Kerk Zierikzee. Concertinformatie en kaarten www.thefloodrequiem1953.nl



Eline Bierling

20:00 | Cityzen

Zaterdagavond 28 januari komt singer-songwriter Eline Bierling (29) naar Cityzen in Goes met haar 'Muzikale Reis'. In deze 2 uur durende avond komt alles samen wat zij in de afgelopen paar jaar naar buiten bracht. Tickets t/m vrijdag 27 januari te koop via haar website: www.elinebierling.com/agenda. Zaterdagavond 28 januari. Tijd: 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Adres: Cityzen, Voorstad 65, 4461 KL Goes

 

Zondag 29 januari

Herdenking Watersnoodramp 1953

14:30 | 't Kerkje van Ellesdiek

Samen met de gemeente Borsele organiseert 't Kerkje van Ellesdiek op zondag 29 januari een herdenkingsprogramma over de Watersnoodramp 1953. Het programma begint om 14.30u in 't Kerkje en de toegang is gratis. Het programma omvat herinneringen in verhaalvorm door Jopie Minnaard en sfeervolle muzikale bijdragen door het Zeeuws Vlaams Kamerorkest onder leiding van Sabine de Groote. Het orkest brengt werken als het fluitconcert Allegro Andante van Alex Stumpel (solist Sabine de Groote) en het pianoconcert van Robert Schuman: op 54 in a Minor (solist Wouter Smits). Iedereen is welkom maar wel graag van tevoren reserveren via reservering@kerkje-ellesdiek.nl of telefonisch 0113-612681.

 

Maandag 30 januari

Lotgenotengroep mantelzorgers

19:30 | SMWO

Bent u mantelzorger en heeft u de zorg voor iemand met psychosociale en/of mentale kwetsbaarheid? En woont u in de gemeente Goes? Dan bent u van harte welkom bij deze kosteloze lotgenotengroep. De eerste bijeenkomst is op 30 januari. Soms is het fijn om met andere mantelzorgers in contact te komen die ook voor iemand zorgen met psychosociale of mentale kwetsbaarheid. Bijvoorbeeld een eenzame buur of een familielid met depressiviteitsklachten. Zomaar een aantal voorbeelden van situaties die voor kunnen komen. Wees welkom om onder het genot van een kopje koffie of thee gelijkgestemden te ontmoeten. Of om tips en ervaringen uit te wisselen voor uw situatie. Er zijn in totaal zes bijeenkomsten. Uiteraard is het ook mogelijk om één of twee bijeenkomsten bij te wonen. Bekijk het programma via de website van SMWO, onder het kopje dienstverlening - mantelzorgpunt Goes – activiteiten. Meer informatie of aanmelden kan bij Rozhin of Christy van SMWO via (0113) 277 111 of mantelzorg@smwo.nl.

 

Dinsdag 31 januari

Bijeenkomst Stomavereniging

10:30 | Buurthuis De Pit

De regio Zuid-West van de Stomavereniging nodigt u uit voor een bijeenkomst voor stomadragers, partners en andere belangstellenden. Tijdens deze bijeenkomst kunnen we met elkaar informatie en ervaringen uitwisselen over stoma's, stomamaterialen en hulpmiddelen. Indien mogelijk is er een deel van de tijd ook een stomaverpleegkundige aanwezig. Er kunnen maximaal 12 mensen aanwezig zijn. Voor aanmelden/informatie kunt u terecht bij Henny Bastiaansen, h.bastiaansen@stomavereniging.nl. Dinsdag 31 januari, 10.30-12.30 uur, Buurthuis "de Pit", Appelstraat 2A, 4462 TL Goes.