Afbeelding
Foto: Bruut Collective

Kunstbende houdt workshopdag voor jeugd

Door: Sandra Broosus Algemeen

GOES - Kunstbende Zeeland houdt op vrijdag 10 februari een workshopdag in Goes met tien verschillende creatieve workshops. 

Bibliotheek Goes, Kunstuitleen de Bevelanden, Muziekschool Zeeland, Jeugdtheaterschool Zeeland en Podium ’t Beest in Goes openen speciaal hiervoor hun deuren. Deelname is gratis en iedereen tussen de 12 en 19 jaar kan vrijblijvend kennismaken. Alle workshops worden gegeven door professionele docenten of studenten aan een vakopleiding. Op het programma staan workhops muziek, choreografie, fashion, schrijven, theater, film en video en fotografie.

Muziek

Muzikanten, zangers en liedjesschrijvers kunnen een workshop Next Level Songwriting volgen van Max Horák. Hij studeerde af als gitarist aan het conservatorium in Rotterdam, werd geselecteerd voor Popaanzee ACADEMY in 2021 en stond met zijn band op o.a. Concert at Sea en Vestrock. Deze workshop wordt aangeboden door Popaanzee, het platform voor talentontwikkeling van popmuzikanten. Ook aan DJ’s wordt gedacht, want Yero Pharao, multimedia composer én audio designer van diverse prijswinnende films is aanwezig met een workshop Compose your own beats.

Choreografie

Wie graag danst kan meedoen aan de workshop Hoe maak je een eigen choreografie, gegeven door danser en dansdocent Kevin van der Kleij. Met zijn dansgroep Avant Garde Collective won hij in 2016 het RTL4-programma ‘Battle On The Dancefloor’ en in 2018 volgde de winst bij het RTL4-programma ‘Time to Dance’.

Fashion

Liefhebbers van mode kunnen terecht bij de workshop Recycle Fashion, gegeven door de jonge ontwerpster Sam Zegelink van het fashionlabel Saint Muze. Sam ontwerpt hippe outfits en maakt oud weer helemaal nieuw als stylist bij tv-programma ‘Hip voor Nop‘. Haar collectie wordt inmiddels internationaal verkocht.

Schrijven

Schrijvers komen ook aan hun trekken in de workshop Spoken Word van Elten Kiene. Hij is spoken word-artiest, presentator, organisator en workshopdocent. Kreeg in 2020 de Cultuurprijs Zuid-Holland omdat hij met literaire programma’s een breed publiek weet aan te spreken en het beste uit jonge poëzieperformers weet te halen.

Theater

Voor wie bezig is met theater organiseren we de workshop Theater/regie van Marcos Valster da Costa Ferreira. Marcos is theatermaker en acteur. Met zijn solovoorstelling Grijs Gebied tourt hij op dit moment door Nederland: op scholen, festivals en in theaters. En in de workshop Drag van Sawinah Roctus ga je vooral op zoek naar je persoonlijke alter ego. Sawinah is geen onbekende bij Kunstbende en behaalde in 2015 de 3e prijs in de categorie THEATER bij de landelijke finale. Hierna is ze zich steeds meer gaan ontwikkelen op het gebied van de kunstvorm ‘drag‘.

Film en video

Wie liever met film bezig is, kan aan de slag in de workshop Film BRUUT collective, een internationaal filmcollectief voor videoproducties. En wie vooral korte video’s voor social media wil leren maken kan in de workshop De content creator van morgen aan de slag met allerlei handige tips en tricks van de bekende TikTokker Quinn Bezemer van het duo Aaron & Quinn.

Fotografie

Tot slot verkent fotograaf Benjamin van der Spek, winnaar National Geographic & WNF Frans Lanting Award, de mysterieuze kant van nachtfotografie in de straten van Goes met ons in de workshop Nachtfotografie.

Inschrijven

Inschrijven voor de workshops kan via de website www.kunstbende.nl/workshops[n]