Woensdag 1 februari

Expositie leerlingen Het Goese Lyceum

10:00 | Bibliotheek

Leerlingen Tekenen-Schilderen-Illustreren van het Goese Lyceum, locatie Bergweg exposeren de komende 2 weken in de bibliotheek in Goes. Onder leiding van docente Eva Martens en kunstenaar Marius Weststrate zijn er prachtige illustraties gemaakt met het thema: vriendschap. Dit thema is dit jaar gekoppeld aan de week van de poëzie. Het werk is te zien tot 6 februari.

 

Expositie Silvia Kooman

13:00 | Kunstuitleen De Bevelanden

T/m 17 februari exposeert Silvia Kooman haar schilderijen in Kunstuitleen de Bevelanden. Open: woensdag t/m vrijdag 13.00-17.00u en zaterdag van 10.00-14.00u, Westwal 45, Goes.

 

Donderdag 2 februari

Filmmiddag: de Laatste Getuigen

13:30 | Verenigingsgebouw Versvliet

Seniorenraad Borsele organiseert donderdag 2 februari een filmmiddag in dorpshuis Versvliet in 's-Heer Abtskerke. 'Samen kijken we de film de Laatste Getuigen, met verhalen over mensen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt.' Nico Maes, gids bij het Bevrijdingsmuseum, houdt eerst een korte inleiding over de film. Na de film is er gelegenheid om vragen aan Nico Maes te stellen. De filmmiddag begint om 13.30 uur. Inschrijven kan tot 1 februari via www.vrijwilligershuis.nl of 0113-311999.

 

Vrijdag 3 februari

Toneelvereniging Heer Hendrik

19:30 | Heer Hendrikhuis

Toneelvereniging Heer Hendrik is er aan toe om de tragie-komedie 'Gouden Handjes' (de Belofte) van Haye van der Heyden op de planken te brengen. Het toneelstuk verhaalt het wel en wee van Louis, een welgestelde zakenman, die in zijn arbeidzame leven alles, zoals men zegt, in goud ziet veranderen. Hij komt in een zware periode terecht als zijn vrouw Emma overlijdt. De spelers zijn: Yvonne van de Velde, Daniel Obbink, Rieke Goedegebuur, Ingrid de Wit, Addie van de Walle en Angelique Boonman. De regie is in handen van Eddie de Dreu en Rieke Goedegebuur regie-assistente. Vliegende kiep: Riet van der Weijden. Speeldata: 3, 4, 10, 11 februari. Heer Hendrikhuis te 's Heer Hendrikskinderen. Zaal open: 19.30 uur. Aanvang: 20.00 uur. Contact/reserveren: Eddie de Dreu 0113-223157.

 

Toneelvoorstelling Schrabbekercke

19:30 | Verenigingsgebouw Versvliet

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 februari treedt toneelvereniging Schrabbekercke op in verenigingsgebouw Versvliet in ’s-Heer Abtskerke. Na twee jaar geen optredens staan ze weer op de planken. Dit keer met het avondvullende blijspel ‘Als je je botten maar niet breekt’. Een vader die in een midlifecrisis zit en op motorrijles gaat, pakjes die verkeerd bezorgd worden, een ontsnapte slang die niet op tijd gevonden wordt: misverstanden alom. Bezoekers zijn beide voorstellingen vanaf 19.30 uur welkom in Versvliet.

 

Zaterdag 4 februari

Boekenmarkt Nisse

11:00 | Mariakerk

Boekenmarkt Nisse voor groot en klein op zaterdag 4 februari in de Mariakerk (Dorpsplein) van 11.00-15.00 uur. Kinderprogramma: Knutselen met boeken; 11.45u Gerard Verkuijl; verhalenverteller en kinderboeken schrijver. 12.45u Fiona Hack; kinderboek schrijfster. 14.15u Rosanne Venema; bekend van voorleesfeestjes en de boekenfiets. Er zijn verschillende kramen met tweedehandsboeken. Nieuwe Zeeuwse boeken in de kraam van de Koperen Tuin. De opbrengst komt volledig ten goede aan onderhoud en renovatie van onze Mariakerk.

 

De Zonnebloem afdeling Goes

14:00 | Heer Hendrikhuis

De Zonnebloem afdeling Goes e.o organiseert zaterdag 4 februari een presentatie 'Smokkelverhalen in beeld en geluid' door de heer Wilfried Staelens. De zaal van het Heer Hendrikhuis, te Werfstraat 18, 4472 AN 's Heer Hendrikskinderen gaat om 13.30 uur open. Aanvang 14.00 uur. Afsluiting van het programma is rond de klok van 17.00 uur. Aanmelden tot 3 februari bij: Bep de Pan, tel: 0113-223241 of Corrie Flikweert tel: 0113-581684.

 

Dansavond 's Gravenpolder

20:00 | Dorpshuis Ons Dorpsleven

Zaterdag 4 februari a.s. organiseert DMV weer een dansavond in het dorpshuis 'Ons Dorpsleven' Poelvoordestraat 3, te 's Gravenpolder. Een DJ verzorgt de muziek, aanvang 20.00 uur tot 24.00 uur.

 

Zondag 5 februari

Straatruis en Gabriele Kohl

14:30 | 't Kerkje van Ellesdiek

Zondag 5 februari presenteert 't Kerkje van Ellesdiek een dubbelconcert met de groep Straatruis en zangeres Gabriele Kohl. Straatruis bestaat uit vier zangeressen en zingt voornamelijk close harmony. Voor de pauze brengt Gabriele Kohl een repertoire dat vooral bestaat uit Ierse en Schotse folksongs. Gabriele Kohl begeleidt zichzelf op gitaar. Als gastmuzikant zorgt gitarist Julio Melio voor een verfijnde muzikale inkleuring. Reserveren kan via reservering@kerkje-ellesdiek.nl of telefonisch 0113-612681.

 

Manhuistuin Winterconcert

14:00 | Heilige Maria Magdalenakerk

Muziekvereniging Toeval, een viermansformatie uit Sint Annaland. Zij geven een concert met Ierse, Nederlandse en Zeeuwse muziek. In de zomer 2022 gaven ze een concert in de manhuistuin met 300 bezoekers die ze regelmatig aan het meeklappen kregen. Het concert is in Rk Heilige Maria Magdalenakerk, aan de Singelstraat 9 (In centrum Goes). Aanvang 14.00. uur. De toegang is gratis.

 

Manhuistuin winterconcerten

14:00 | Heilige Maria Magdalenakerk

De stichting Manhuistuinconcerten organiseert dit jaar twee winterconcerten op zondag 5 februari en 5 maart in de RK Heilige Maria Magdalenakerk te Goes. Op 5 februari zal de vier-mans formatie Toeval uit Sint Annaland het eerste winterconcert verzorgen. Op 5 maart zal het optreden worden verzorgd door de Blue Jans Big Band uit Middelburg. Beide winterconcerten geheel gratis toegankelijk. Aanvang van beide concerten is om 14:00 uur. Voor meer informatie: www.manhuistuinconcerten.nl of bezoek onze facebookpagina: https://www.facebook.com/manhuistuinconcerten

 

Maandag 6 februari

Inloopochtend AIC Goes

19:30 | wijkcentrum de Spinne

Het Autisme Informatie Centrum (AIC) in Goes organiseert op 6 februari een inloopmoment. Onze vrijwilligers zitten van 19.30 tot 21.00 in wijkcentrum De Spinne klaar voor een luisterend oor, advies of informatie.

 

Inloopmorgen Ramp van '53

10:00 | Geerteshuis

Maandagmorgen 6 februari maandelijkse inloopmorgen voor inwoners van Kloetinge en omgeving. Deze keer kunnen we elkaar onze verhalen vertellen over de watersnoodramp van 1953. Onderwijl drinken we koffie met elkaar. Vanaf 10.00 uur bent u welkom in het Geerteshuis in de Jachthuisstraat. De toegang is gratis.

 

Open Huis Het Clarahofje

10:31 | Het Clarahofje

Ook in februari is er Open Huis in hospice Het Clarahofje. Belangstellenden krijgen een rondleiding en antwoord op hun vragen over het leven en werken in het hospice. Mensen kunnen binnenkomen tussen 19.00-21.00 uur aan de 's-Heer Hendrikskinderendijk 100 in Goes. Vooraf aanmelden is niet nodig. Mensen met klachten als verkoudheid of grieperigheid vragen we natuurlijk niet te komen. Meer informatie: www.hospicehetclarahofje.nl Ook op andere dagen is het mogelijk om, na telefonische afspraak, in ons hospice een kijkje te komen nemen (telefoonnummer 0113-242600).

 

Lezing 'de Goese Koorboeken'

19:30 | Historisch Museum De Bevelanden

In het archief van de gemeente Goes liggen vijf bijzondere religieuze boeken die stammen uit de tijd vóór de Reformatie van Goes. Maar liefst drie missalen (gebedenboeken) en twee koorboeken liggen daar veilig opgeborgen. Rutger Mauritz, cantor van de Grote of Maria Magdalenakerk kent de boeken goed en verzorgt op 6 februari een lezing. De lezing vindt plaats op maandag 6 februari en wordt georganiseerd door de Vereniging Vrienden van het Historisch Museum de Bevelanden. Plaats: Educatieruimte van het Historisch Museum in Goes. Aanvang: 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. De lezing is voor leden gratis. Ook niet-leden zijn van harte welkom. De opbrengst wordt gebruikt ter ondersteuning van het museum. U kunt zich voor deze lezing aanmelden via info@vriendenhmdb.nl

 

Woensdag 8 februari

Uitnodiging Aglow Goes

9:30 | De Basis

We nodigen u van harte uit om op 8 februari onze samenkomst bij te wonen. We zingen samen en er is tijd voor gebed. Deze ochtend zal voor ons spreken, Jolanda Slager. Het onderwerp is: Jezus, het Licht van de wereld. Inloop vanaf 9.00 met koffie en thee. Starten om 9.30 tot 11.30 uur. Bessestraat 8, 4462 CM Goes.

 

Helderziende Waarneming Avond

19:00 | Heilige Maria Magdalenakerk

Woensdagavond 8 februari zal Paragnost Jockoline de Jong de Openbare Avond van de Vereniging Harmonia Zeeland verzorgen. De aanvang is om 19.30 uur, de zaal is open om 19.00 uur. De avond duurt tot ongeveer 21.45 uur. De Zaal is Rolstoel toegankelijk. Locatie Maria Magdalena Dagkapelzaal (R.K.Kerk) Singelstraat 9 Goes. Inlichtingen 0113-231172 of harmonia-zeeland@outlook.com, www.harmonia-nl.org