Impressie Korenbloem
Impressie Korenbloem Foto: Estuarium Vastgoed bv

Nieuwbouwwijk Stadspolder Kortgene nadert voltooiing

KORTGENE - Op maandag 6 februari heeft mevrouw Maas, wethouder Ruimtelijke Ordening bij de gemeente Noord-Beveland de symbolische eerste paal geslagen van de 7 levensloopbestendige woningen uit het plan Korenbloem aan de Spekdam te Kortgene.


Het plan wordt in opdracht van Estuarium Vastgoed bv gerealiseerd door Bouwbedrijf De Delta bv, beide gevestigd te Middelburg. Met de realisatie van deze 7 woningen wordt nieuwbouwwijk Stadspolder afgerond en is Kortgene een fraaie, nieuwe woonwijk rijker. Diverse inwoners van Kortgene hebben hier hun nieuwe stek gevonden, maar ook kopers uit West-Brabant en Zuid-Holland wisten de weg naar Kortgene te vinden.

Estuarium Vastgoed en Bouwbedrijf De Delta hebben in de wijk eerder al 36 woningen ontwikkeld en gerealiseerd onder de projectnaam "Rietpluimen”. Deze woningen zijn herkenbaar aan de typerende rieten daken in combinatie met witte gevels. In de wijk zijn daarnaast ook woningen ontwikkeld door andere projectontwikkelaars en particulieren.

Stadspolder is een fraaie woonwijk geworden met een rijke variatie aan woning-typologieën: van rijwoning tot villa en van appartement tot twee-onder-één-kap-woning.

In de wijk is naast woningen ook ruimte gegeven aan groen en water, wat de wijk tot een prettige woonomgeving maakt.[n]

Impressie Korenbloem
Vogelvlucht Korenbloem