Woensdag 8 februari

Expositie in Stadskantoor Goes

8:30 | Stadskantoor

De Goese schilder Gerhard de Witte exposeert in de maand februari in het stadskantoor te Goes. De werken zijn veelal realistisch en betreffen naast landschappen ook stadsgezichten, bloemen enz. uit een omvangrijk oeuvre.

 

Aglow Goes

9:30 | De Basis

We nodigen u van harte uit om op 8 februari onze samenkomst bij te wonen. We zingen samen en er is tijd voor gebed. Deze ochtend zal voor ons spreken, Jolanda Slager. Het onderwerp is: Jezus, het Licht van de wereld. Inloop vanaf 9.00 uur met koffie en thee. Starten om 9.30 tot 11.30 uur. Bessestraat 8, 4462 CM Goes.

 

Koffie-Tijd in de Ontmoetingskerk

9:30 | Ontmoetingskerk

Iedere week op woensdag tussen half 10 en half 12 staat de koffie klaar in de Ontmoetingskerk tegenover het ziekenhuis in Goes. Kom gerust spontaan eens binnenwandelen. Voor meer info kunt u een mailtje sturen naar diaconie@gkvgoes.nl

 

Expositie Silvia Kooman

13:00 | Kunstuitleen De Bevelanden

Tot en met 17 februari exposeert Silvia Kooman haar schilderijen in Kunstuitleen de Bevelanden. Haar schilderijen zijn veeleer een eerbetoon aan “het plant-achtige” en het organische van de natuur, aan levenslust en het tot bloei komen. De wonderlijkste combinaties blijken mogelijk: een lelie ontworstelt zich aan haar vijgentakken, citroen-achtige vormen hangen zwaar en gebroederlijk naast kastanje-bollen. Open: woensdag t/m vrijdag 13.00-17.00u en zaterdag van 10.00-14.00u, Westwal 45, 4461 CM Goes.


Helderziende Waarneming Avond

19:00 | Heilige Maria Magdalenakerk

Woensdag 8 februari zal Paragnost Jockoline de Jong de Openbare Avond van de Vereniging Harmonia Zeeland verzorgen. Dit zal een spontane Helderziende Waarneming zijn vanuit de Zaal plus een Orakelkaart. Zorg ervoor dat u op tijd aanwezig kunt zijn. Aanvang 19.30-21.45 uur, zaal open vanaf 19.00 uur. De zaal is rolstoeltoegankelijk. Locatie: Maria Magdalena Dagkapelzaal (RK Kerk), Singelstraat 9 Goes. Inlichtingen 0113-231172 of harmonia-zeeland@outlook.com / www.harmonia-nl.org

 

Donderdag 9 februari

Lotgenoten gezocht

15:00 | Wijkgebouw de Westkant

Sonja heeft zelf een aanval door een hond meegemaakt. Hierdoor heeft ze PTSS, angst-dwang en fobie klachten opgelopen. Het lijkt haar fijn om op een laagdrempelige manier met anderen die ook klachten na een trauma ervaren in contact te komen. Om eens vrijblijvend van gedachten te wisselen hoe dit vorm gegeven kan worden nodigt zij iedereen die hier belangstelling voor heeft van harte uit. Op 9 februari zijn belangstellenden van 15.00 tot 16.30 uur van harte welkom in wijkgebouw de Westkant, Evertsenstraat 15 in Goes. Een Opbouwwerker vanuit SMWO is aanwezig om de groep te ondersteunen. Meer informatie: Sonja, tel. 06-28403855.

 

Vrijdag 10 februari

Berliner Metamorphosen - openbaar vervoer in Berlijn

20:00 | Hotel Terminus

De NVBS, een vereniging van spoor- en tramliefhebbers, organiseert vrijdag 10 februari in hotel Terminus, Stationsplein 1 te Goes, een lezing gehouden door John Krijgsman over tram, U-Bahn en S-Bahn in Berlijn (deel 2). De lezing is in zaal 3 en begint om 20.00 uur tot ongeveer 22.30 uur. Voor meer informatie zie ook www.nvbs.com of mail naar Zeeland@nvbs.com


Zaterdag 11 februari

Vogelbeurs de Vogelvrienden Goes

10:00 | Heer Hendrikhuis

Zaterdag 11 februari is het vogelbeurs tussen 10.00 en 11.30 uur in het Heerhendrikhuis, Te Werfstraat 18 te 's-Heer Hendrikskinderen. Het is de gelegenheid om kooi- en volièrevogels te ruilen, te kopen en te verkopen volgens de richtlijnen van de N.B.v.V. Er worden leuke prijzen verloot op de entreebewijzen. www.vogelvriendengoes.nl

 

Expositie Rien Dekker

13:30 | 't Kerkje van Ellesdiek

Expositie ‘Voorbij Cobra’ van Rien Dekker in ‘t Kerkje van Ellesdiek, van Hattumstraat 5, Ellewoutsdijk. Open middagen op zaterdag 11 en 18 februari van 13.30-16.00 uur.

 

Zondag 12 februari

Kom sneeuwklokjes kijken

11:00 | Buitenplaats Kloetinge

Op zondag 12 februari bent u van harte welkom voor een winterwandeling; toegang is gratis. Een tapijt van verwilderde sneeuwklokjes op het grote gazon en bijzondere soorten elders in de tuin. De oude kasteelberg is in deze tijd van het jaar bedekt onder de winterakonieten. Buitenplaats Kloetinge, Marktveld 19 in Kloetinge. Open: zondag 12 februari van 11.00-16.00 uur.


Carnavalsmisse in 'De Pikpot'

11:00 | H. Bonifaciuskerk

Zondag 12 februari, ellef uren: de jaarlijkse carnavalsmis. Met Pastoor en Prins een serieuze aangelegenheid met een carnavaleske kwinkslag rondom het motto: Me kunne wee vee gas geve. Prins Harald bijt de spits af. Pastoor Paul Verbeek uit Krabbegat is onze voorganger. De muzikale bijdrage is van de Blaaskapel en zangkoor Singing Voices. Voorafgaand aan de viering schuiven Raad van Elf Prins en mensen van de kerncommissie aan bij het feestelijke carnavalsontbijt.

 

Concert Euphonia

14:00 | Omnium

Zondag 12 februari geeft fanfare Euphonia Goes een concert in het teken van water, ter gelegenheid van het 700-jarig gestaan van de Provincie Zeeland en uiteraard ook i.v.m. het jubileum van de watersnoodramp. Het concert wordt gegeven i.s.m. met brassband Excelsior Kloetinge en vindt plaats in het Omnium te Goes. Aanvang 14.00 uur. Kaarten via euphoniagoes@live.nl of aan de kassa.

 

Top 2000 Dienst

19:00 | Vredeskerk

Binnenkort gaan we samen de eerste Top 2000 dienst houden. Vanaf eind november tot half december '22 kon er voor gestemd worden. Daar is uiteindelijk een Top 10 uitgekomen waar de meeste nummers uit gespeeld zullen worden door de Open kerk band. Dat wordt een bijzondere dienst met de stimulerende kracht van muziek! De meeste van ons zijn inmiddels opgegroeid met popmuziek want 70-ers hebben de Beatles en de Stones al meegemaakt. Na afloop kun je nog even blijven hangen in de Top 2000 sfeer en daar helpt de toepasselijke aankleding van de ruimte zeker ook bij.

 

Woensdag 15 februari

Gezellige middag voor senioren

13:30 | Heer Hendrikhuis

Op woensdag 15 februari wordt er weer een gezellige middag voor senioren georganiseerd in het Heer Hendrikhuis in 's Heer Hendrikskinderen. De zangers/conferenciers Frans v.d. Heide en Jan Hamelink zullen optreden met conferences, verhalen en muziek. Vanaf 13.30 uur is de inloop met koffie/thee waarna om 14.00 uur het programma zal starten. In de pauze wordt u nog een consumptie aangeboden. Om uiterlijk 16.30 uur zal de middag beëindigd worden. De middag is toegankelijk voor zowel leden van de ouderenbonden als niet leden. Opgave voor 12 februari bij de secretaris van het BBGG, tel. 06-21226494 of BBGG62338@gmail.com.