De jarige Jopie Ruissen met burgemeester Margo Mulder.
De jarige Jopie Ruissen met burgemeester Margo Mulder. Foto: Hans Colijn

Op Valentijnsdag wordt Jopie Ruissen 100 jaar

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES - Jopie Ruissen-Korstanje is dinsdag, op Valentijnsdag, vrolijk lachend honderd jaar geworden. Burgemeester Margo Mulder van de gemeente Goes ging dinsdagmiddag op felicitatiebezoek in zorgcentrum Ter Weel in Goes. 

Jopie Korstanje is geboren op 14 februari 1923 in Wemeldinge. Zij was de dochter van een binnenschipper en het gezin bestond uit zeven kinderen. Ze is opgevoed door een tante in Wemeldinge. Na de lagere school ging ze naar de huishoudschool in Goes. Op latere leeftijd heeft ze het certitificaat voor pedicure gehaald. 

In 1943 is Jopie getrouwd met Ary Ruissen. Wat voor die tijd, in de oorlog, een unicum was; haar trouwjurk is in Rotterdam gekocht. Samen kregen Jopie en Ary drie zoons, zes kleinkinderen en dertien achterkleinkinderen. In haar vrije tijd was ze graag bezig met borduren en andere soorten handwerk. Ze maakte prachtige dingen. 

Ook was de jarige een grote bridgefanaat en zeer bedreven in dit spel. Ze heeft zelfs op landelijk niveau prijzen behaald! Op hoge leeftijd heeft ze nog een computer aangeschaft. Mailtjes naar de kleinkinderen versturen was geen probleem. En zelfs op de computer speelde zij internationaal bridge.

Sinds 2019 woont de jarige in Ter Weel. Ze heeft het daar erg naar haar zin, is dankbaar voor de goede zorg en altijd opgewekt. Bij elk evenement in Ter Weel is ze van de partij en geniet daar enorm van. Haar 100-jarige verjaardagsfeest viert ze met familie en vrienden op een later moment in het restaurant van Ter Weel.