Woensdag 1 maart

Expositie Fotogroep

10:00 | 

Fotoexpositie Fotogroep Goes in De Mythe te Goes. Tijdens openingstijden vrij toegankelijk

 

Koffie-Tijd in de Ontmoetingskerk

9:30 | Ontmoetingskerk

Iedere week op woensdagmorgen vanaf half 10 staat de koffie klaar in de Ontmoetingskerk tegenover het ziekenhuis in Goes. Iedereen is van harte welkom voor gezelligheid en ontmoeting, dit onder het genot van een kopje koffie of thee (met iets lekkers). Tussen half 10 en half 12 staan de deuren open. Kom gerust spontaan eens binnenwandelen. Voor meer info kunt u een mailtje sturen naar diaconie@gkvgoes.nl

 

Expositie Antoinette van Rij

9:30 | Woonplaza BinnenUit

Abstracte kunst aan de kust. Vernissage op 25 februari 11.30 uur, Binnenuit Woonplaza, Schouwersweg 7, Heinkenszand. Expositie tot en met 20 mei, dinsdag-vrijdag van 9.30-17.30 uur, zaterdag van 9.30-16.30 uur.

 

Expositie in galerie 't Kunstuus

13:30 | Galerie 't Kunstuus

T/m 18 maart exposeren Bartha Breman (beelden in steen en klei) en Bert Breman (geometrisch, minimalistische kunst) in galerie ‘t Kunstuus, Dorpsstraat 43 in Heinkenszand. Galerie open: wo t/m vr 13.30-17.30 uur; za 10.00-12.00 en 13.00-16.00 uur. Meer info op: www.kunstuus.nl

 

Donderdag 2 maart

Bewonersbijeenkomst in Goes-West

19:00 | Wijkgebouw de Westkant

Hoe kunnen we de wijk leuk, gezellig en leefbaar houden? En hoe stimuleren we de behulpzaamheid naar elkaar? Hierover gaat SMWO op donderdag 2 maart samen met bewoners over in gesprek. Tijdens deze avond gaan bewoners onder begeleiding van een opbouwwerker van SMWO met elkaar in gesprek. De volgende thema's komen aan bod: Gezellig samen in de wijk: activiteiten in de straat en wijk; Omzien naar elkaar in de wijk; Zorgen voor de omgeving. De avond vindt plaats op donderdag 2 maart van 19.00 tot 21.00 uur in wijkgebouw de Westkant, Evertsenstraat 15 in Goes. Vooraf aanmelden is gewenst. Dit kan bij Matijs Gerrits van SMWO via m.gerrits@smwo.nl of 06-11030135.

 

Vrijdag 3 maart

Zomer Kleding en Speelgoedbeurs

18:30 | Herberg de Griffioen

Zomer Kinderkleding / en Dameskleding en Speelgoedbeurs Wolphaartsdijk. Vrijdag 3 maart van 18.30 - 20.30 uur in de gymzaal van Herberg de Griffioen. Info of vragen? kledingbeurswolphaartsdijk@gmail.com

 

Zaterdag 4 maart

Mozart & Friends

10:00 | 

Op 4 maart houdt muziekvereniging Mozart uit Yerseke een play-in voor iedereen. Ben je muzikant, denk je erover om te gaan spelen en/of ben je op zoek naar wat anders. Je bent op deze dag van harte welkom. We beginnen vanaf half 10 met koffie en om 10.00 uur starten de repetities. Rond 18.00 uur sluiten we af met een concertje. De dag staat onder muzikale leiding van Rene Hendrickx.

 

GanzeRegatta van Scaldis

11:45 | 

De Goese Roeivereniging Scaldis organiseert zaterdag 4 maart voor de 19e keer de GanzeRegatta, een roeiwedstrijd met start in de stadshaven van Goes, de finish bij het Goese Sas en een internationaal deelnemersveld. Tijdens de wedstrijd staat ook het Zeeuws Kampioenschap op het spel, voor alle Zeeuwse roeiverenigingen een fel begeerde prijs. Bovendien is er de wedstrijd voor de jeugd en aangepast roeien. De start in de haven van Goes is sfeervol en staat garant voor prachtige plaatjes. Ook langs het Kanaal levert de wedstrijd tussen de elkaar inhalende boten een mooi schouwspel. Er wordt in 2 heats gestart, de eerste om 12:00 uur en de tweede om 15:00 uur. De brug bij Wilhelminadorp, is tijdens de twee heats ongeveer een kwartier gestremd. Dit zal zijn rond 12:10 en 15:10 uur.


 

Dansavond

20:00 | Dorpshuis Ons Dorpsleven

Zaterdag 4 maart organiseert DMV weer een dansavond in het dorpshuis 'Ons Dorpsleven' Poelvoordestraat 3 te 's Gravenpolder. Een DJ verzorgt de muziek. Aanvang 20.00 uur tot 24.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

 

Zondag 5 maart

Manhuistuinwinterconcert

14:00 | Heilige Maria Magdalenakerk

De Blue Jeans Big Band uit Middelburg geeft op 5 maart een concert met swingende muziek uit de jaren '40 en '50 met onder andere nummers van Glenn Miller. Het concert is in Rk Heilige Maria Magdalenakerk, aan de Singelstraat 9 (In centrum Goes). Aanvang 14.00. uur. De toegang is gratis.


 

Spiritueel cafë

15:00 | Op ’t Hof Olmenstein

Een aantal keer per jaar willen we elkaar ontmoeten om met elkaar in gesprek te gaan rondom thema's die centraal staan in ons leven, zingeving, verdieping, verwondering en of de zoektocht daarnaar (vandaar: spiritueel).Dat dan doen we bij voorkeur in een in aantrekkelijke en warme omgeving die voor iedereen toegankelijk is (vandaar: café). Op 5 maart gaan we kijken naar een interview met Dirk de Wachter naar aanleiding van zijn boek Vertroostingen. Vervolgens gaan we verder in gesprek over troost en de ervaringen die De Wachter daarmee heeft. Twee weken later, 19 maart, betreft het filmfragment een interview met Janneke Nijboer. Voor meer informatie over haar zie ook: Bermoogst | Janneke Nijboer. We hebben een mooie locatie om elkaar te ontmoeten: Hof Olmenstein. Data: zondagmiddagen 5 en 19 maart van 15.00 uur tot 17.00 uur. Locatie: Op 't Hof Olmenstein, Abbekindersezandweg 21 , Kloetinge. We vragen een bijdrage. Opgeven kan bij Rian Duininck en Ronald Koole via de mail: hrm@duininckconsult.nl en r.koole@live.com Voor meer informatie: www.hartenzielkloetinge.nl.

 

Maandag 6 maart

Inloopmorgen Kloetinge

10:00 | Geerteshuis

Maandagmorgen 6 maart is er de maandelijkse inloopmorgen voor inwoners van Kloetinge en omgeving. Het onderwerp deze keer is: hulp aan kindertehuis in Sri-Lanka. Om 10 uur staat de koffie klaar in het Geerteshuis, Jachthuisstraat. U bent van harte welkom: de toegang gratis.

 

Jaarvergadering Dorpsraad

19:30 | Dorpshuis de Griend

Maandag 6 maart om 19.30 uur wordt de jaarvergadering van de Dorpsraad Hoedekenskerke gehouden in dorpshuis 'de Griend'.

 

Woensdag 8 maart

Zorgen voor een kind met autisme

18:00 | SMWO

Ouders van kinderen met autisme herkennen zich niet snel in het woord 'mantelzorger'. Ze zorgen en/of begeleiden langdurig een kind met autisme. Aandacht en erkenning voor de rol als mantelzorger kan helpend zijn bij het verlenen van de zorg. Gaandeweg kan de belasting van de mantelzorger namelijk flink toenemen. Het kan als mantelzorger best moeilijk zijn om overbelasting te voorkomen. Dan is het goed om te weten dat er mantelzorgondersteuning bestaat. Mantelzorgpunt Goes van SMWO organiseert woensdag 8 maart een thema avond voor mensen die zorg hebben voor een kind met autisme. Er is op deze avond voldoende tijd en ruimte om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. De thema avond op 8 maart start om 18.15 uur (inloop vanaf 18.00 uur) en duurt tot 19.45 uur. De locatie is het kantoor van SMWO in Goes, 's-Heer Elsdorpweg 12. Graag vooraf aanmelden via het e-mailadres mantelzorg@smwo.nl of bij Christy Barendregt (06-23547220) of Rozhin Abdullah (06-52522135).

 

Helderziende Waarneming avond

19:00 | Heilige Maria Magdalenakerk

Woensdagavond 8 Maart a.s. zal Paragnost Ton Bons de Openbare Avond van de Vereniging Harmonia Zeeland verzorgen. Dit kan een Spontane Helderziende Waarneming zijn vanuit de Zaal, of kan ook via een Foto of Voorwerp. Ton is al jaren werkzaam bij onze vereniging, maar ook bij andere afdelingen van Harmonia door het land. Hij staat ook bekend als de enige Brabantse waarzegger. Wij verwachten een grote drukte, zorg ervoor dat u op tijd aanwezig kunt zijn. De aanvang is om 19.30 uur, de zaal is open om 19.00 uur en sluit om 19.30 uur, anders aanbellen. De avond duurt tot ongeveer 21.45 uur. De zaal is Rolstoel toegankelijk. Locatie: Maria Magdalena Dagkapelzaal, (R.K.Kerk.) Singelstraat 9 Goes. Inlichtingen: 0113-231172 of harmonia-zeeland@outlook.com www.harmonia-nl.org