Borsele houdt regentonactie

HEINKENSZAND - De klimaatverandering vraagt anders omgaan met regenwater. Ook de gemeente Borsele wil zich hiervoor inzetten en daarom kunnen inwoners sinds maandag een tegoedbon aanvragen om met korting een regenton aan te schaffen. 

'Een regenton vangt regenwater op en dat ontlast het riool tijdens hevige regenbuien', schrijft de gemeente in een persbericht. 'De inhoud van een regenton varieert van 80 tot 800 liter. Met het opgevangen regenwater kunnen inwoners hun tuin- en kamerplanten bewateren. Wist u dat regenwater beter voor uw planten is dan leidingwater? Leidingwater bevat vaak relatief hoge kalkconcentraties. Regenwater heeft een lage pH-waarde (zuurgraad), waardoor er vrijwel geen schadelijke bacteriën in leven.' Voor meer info over de regenton kunnen inwoners kijken op www.zeelandverandertmee.nl.
Actie
De gemeente Borsele biedt haar inwoners de kans om met korting een regenton aan te schaffen. Wethouder Arno Witkam: ‘Met het gebruik van gratis regenwater bespaart u ook nog eens kostbaar drinkwater'. Inwoners kunnen een tegoedbon aanvragen via de website www.borsele.nl/regenton. Ze kunnen aangeven bij welke ondernemer uit de gemeente ze deze regenton willen aanschaffen: de Hubo in ‘s-Gravenpolder of de Welkoop in 's-Heerenhoek. Ze ontvangen dan thuis een tegoedbon ter waarde van 50 euro en kunnen vervolgens bij de winkel van hun keuze een regenton uitzoeken.

Er is een beperkt aantal tegoedbonnen beschikbaar dus de gemeente Borsele adviseert geïnteresseerde inwoners deze snel aan te vragen. Inwoners die liever telefonisch contact opnemen, kunnen bellen via: 0113-238383.[n]