TGiF krijgt een gratis, roze variant: Thank Gay it's Saturday.
TGiF krijgt een gratis, roze variant: Thank Gay it's Saturday. Foto: Goes Marketing

Grote namen en voor ieder wat wils op Roze Zaterdag Goes

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES - Goes maakt zich op voor het grootste evenement uit haar geschiedenis: Roze Zaterdag op 17 juni. De muzikale programmering is zo goed als rond, maakt Stichting Goes Marketing donderdag bekend. Ze kondigt optredens aan van onder meer singer-songwriter Bram Houg (bekend van televisieprogramma The Voice), rapper en zanger Frenna, de Britse ‘Mister Songfestival’ Johnny Logan, Gerard Joling en Ruth Jacott.

De organisatie van Roze Zaterdag Goes belooft een programma met voor ieder wat wils. Zaterdagmiddag en aan het begin van de avond treden op de Grote Markt  in Goes verschillende artiesten op die jongeren aantrekken. ‘Zoals Bram Houg, Belle en de populaire rapper en zanger Frenna.” 

Jongeren kunnen ook genieten van verschillende party’s met dj’s. Zo is er in de Grote Kerk in Goes een roze editie van TgiF (Thank Goes it’s Friday), onder de noemer Thank Gay it’s Saturday. ‘En goed nieuws, want dat is gratis te bezoeken en open van 12.00 tot 24.00 uur.’ De dj’s die er draaien zijn onder meer Lady Bee, Sam Blans en Preztone. Ook zijn er in verschillende Goese horecazaken roze party’s. 

‘Drijvende Diva’

Vanaf 19.00 uur is er een gezellige familieavond op de Grote Markt. Van muziek uit de jaren ‘70 en ‘80 tot songfestivalhits en Nederlandstalige liedjes. Zo zingen Brigitte Nijman en Laura Vlasblom (van Frizzle Sizzle) als duo ‘Back to Waterloo’ de grootste hits van Abba. ‘Grote Nederlandse namen als Mart Hoogkamer, Gerard Joling en Ruth Jacott komen ook naar Goes. En mister songfestival Johnny Logan komt overgevlogen uit Engeland om zijn songfestival hits ten gehore te brengen.’

Beginnende dj’s en singer-songwriters treden op in het stadspark aan de Veste bij het foodtruckfestival. ‘Wie van klassiek houdt, moet zeker een kijkje nemen in de stadshaven, want daar zal de Drijvende Diva om 11.30 uur en 13.00 aria’s van Mozart en Puccini ten gehore brengen.’

Regenboogparade

Naast muziek staat er nog veel meer op het programma. De openlucht Pride Photo-expositie is te bewonderen in de Zusterstraat. In Historisch Museum De Bevelanden is de expositie ‘MENS! the world is yours, but also ours’ te bezoeken. Filmliefhebbers kunnen terecht bij de Davinci bioscoop en Podium ’t Beest, en op het Bleekveld is er een informatiemarkt. Vaste ingrediënten van Roze Zaterdag, zoals een oecumenische kerkdienst en een regenboogparade staan ook op het programma.

Ook op andere momenten dit jaar zijn er ‘roze’ activiteiten in Zeeland, waaronder exposities in verschillende Zeeuwse musea, filmavonden in verschillende Zeeuwse filmhuizen en een congres bij hoofdsponsor Dow in Terneuzen. 

Roze Zaterdag vraagt aandacht voor de acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. Het is de eerste keer dat Roze Zaterdag in Zeeland wordt georganiseerd, sinds de start eind jaren zeventig. ‘Gemiddeld trekt het evenement zo’n 15.000 bezoekers uit het hele land.’ Iedereen is welkom bij Roze Zaterdag Goes.

Roze Zaterdag biedt onder meer muziek op de Grote Markt in Goes.
Gerard Joling.
Mart Hoogkamer.