Afbeelding

Turfkade

Een foto van de Turfkade in Goes, maar uit welk jaar? Wat is er nog te herkennen? Welke herinneringen komen er boven bij deze foto?

Reacties kunt u mailen naar Heemkundige Kring De Bevelanden, info@hkdebevelanden.nl of per post naar Postbus 2159, 4460 MD Goes. De komende dagen zal dit artikel ook op de Facebook-pagina van de Heemkundige Kring worden gepubliceerd. Ook daar kunt u uw reactie geven. Reacties zullen over twee weken in deze rubriek worden geplaatst. Onder de reageerders zal een exemplaar van historisch tijdschrift De Spuije worden verloot. De winnaar is deze keer Willy Janse.

Vorige foto
De vorige foto was van de Rooms-katholieke ULO aan de Westsingel in Goes. Bij sommige lezers veroorzaakte de foto verwarring. Aan de non op de foto te zien was het een katholieke school, waarbij de school aan de Vlasmarkt in Goes werd genoemd. Daar stond een oudere school met kleuterschool van het katholiek onderwijs. Beide gebouwen bestaan nog steeds. Op de Vlasmarkt zijn nu appartementen en op de Westsingel kantoren, en tot voor kort werd daar ook gewoond. Willy Janse herkende de non voor het raam. Volgens haar was dit zuster Michael van de orde van Franciscanessen uit Etten-Leur. Deze zusters woonden in een klooster aan de J.P. Coenstraat. Ook Leon Janssens noemt deze naam. Volgens hem was het hoofd van deze school zuster Scholastica. De nonnen moest je aanspreken met ‘soeur’. Peter van den Dries woonde naast de school, terwijl zijn vader daar directeur was.