Kattendijke is op 1 april het middelpunt van de Oosterscheldeloop.
Kattendijke is op 1 april het middelpunt van de Oosterscheldeloop. Foto: AV'56

Oosterscheldeloop verplaatst naar Kattendijke

Algemeen

GOES - De bekende Oosterscheldeloop is verplaatst naar Kattendijke. Het dorp aan de Oosterschelde wordt het epicentrum van het jaarlijkse evenement. De loop staat zaterdag 1 april (geen grap) op de agenda.

De organiserende atletiekvereniging AV’56 uit Goes geeft met die vernieuwing gehoor aan de vaak gehoorde opmerking, dat de Oosterscheldeloop eigenlijk geen échte Oosterscheldeloop meer is, omdat het parcours nog nauwelijks langs het water gaat. 

In overleg met sponsor Van der Peijl Techniek zijn nu drie parcoursen uitgezet (4,1 km, 7,6 km en 15 km), die vanuit Kattendijke voor meer dan de helft langs de boorden van nationaal park de Oosterschelde voeren. De lopers van de langste afstanden gaan over de Oosterscheldedijk naar Wemeldinge, en komen onder langs de zeedijk weer terug naar Kattendijke. De 15 km-lopers leggen het 7,6 km-parcours tweemaal af. Start en finish zijn aan de zuidrand van het dorp. De drie afstanden starten om 14.00 uur. Voor alle lopers die in hun leeftijdscategorie het podium halen, liggen geldprijzen gereed. Voorafgaand aan de ‘grote’ loop is er een jeugdloop van bijna een kilometer (voor kinderen tot en met 11 jaar). Het parcours blijft binnen het dorp.