Woensdag 29 maart

Koffie-Tijd in de Ontmoetingskerk

9:30 | Ontmoetingskerk

Iedere week op woensdag vanaf half 10 tot half 12 staat de koffie klaar in de Ontmoetingskerk tegenover het ziekenhuis in Goes. Kom gerust spontaan eens binnenwandelen. Voor meer info: diaconie@gkvgoes.nl

 

Expositie Antoinette van Rij

9:30 | Woonplaza BinnenUit

Abstracte kunst aan de kust. Binnenuit Woonplaza, Schouwersweg 7, Heinkenszand. Expositie tot en met 20 mei, dinsdag-vrijdag van 9.30-17.30 uur, zaterdag van 9.30-16.30 uur.

 

Vrijdag 31 maart

Gratis sport clinics voor jongeren

15:30 | Sportpark Het Schenge

Jongeren tussen de 10 en 14 jaar uit de gemeente Goes kunnen op vrijdag 31 maart kennismaken met Kickboxen, Karate en CrossFit. De middag duurt van 15.30-17.00 uur en vindt plaats aan de voorkant van Sportpark 't Schenge in Goes, aan de kant bij Fitland. Aanmelden voor 27 maart via a.fertoute@smwo.nl of tel. (Adil) 06-12276539. Deelname gratis.

 

Zaterdag 1 april

Cantatekaravaan - Kattendijke

20:00 | Kerk

De zangers en instrumentalisten van de Stichting Maria Magdalena Cantorij zullen muziek spelen die past bij het feest van Palmzondag en de Goede of Stille week voor Pasen. De feestelijke cantate (BWV 182) “Himmelskönig sei Wilkommen” schreef Bach bij de feestelijke intocht van Palmpasen. Deze cantate klinkt samen met muziek van een andere componist die leefde rond dezelfde tijd als Bach die werkzaam was in Frankrijk: Jean Gilles hij schreef voor de Goede week een cyclus Klaagliederen van Jeremia (Lamentationes Jeremiae) voor koor en een bescheiden orkest. Adres: Dorpsstraat 53, 4474 AB Kattendijke. De zaal gaat open vanaf 19:30 uur.

 

DJR autowasstraat

10:00 | Maranathakerk

De Diaconale Jongerenreis organiseert op zaterdag 1 april een autowasstraat. Uw auto kan zowel aan de buiten- als binnenkant schoongemaakt worden. Tijdens het wachten is er koffie en thee te verkrijgen. De autowasstraat is bij de Maranathakerk, Bergweg 43a in Goes en is open van 10-14u. De opbrengst is voor het dagbestedingsproject 'Laura Ház' in Baraolt, Roemenië waar jongeren met een beperking iedere dag worden opgevangen.

 

Expositie van de kinderkunstweek

14:00 | Kunstuitleen De Bevelanden

De Kinderkunstweek 2023 met als thema “Van druppel tot tsunami. Water in de kunst" was een groot succes. De Kunstuitleen heeft 7 groepen van verschillende scholen uit Goes en omgeving ontvangen met in totaal 154 enthousiaste leerlingen van de basisschool. Daarbij hebben ze een uitleg en demonstratie gekregen om zelf aan de slag te gaan in de klas. Alle schilderijen zullen worden tentoongesteld in de Kunstuitleen tot 21 april. Op 1 april om 14 uur wordt de expositie van 154 kunstwerken officieel geopend in het bijzijn van de jonge kunstenaars en hun familie en docenten van de scholen.

 

Lezing Saskia Maaskant

15:30 | Koperen Tuin

Zaterdag 1 april om 15.30 uur is er in Boekhandel de Koperen Tuin in Goes een gratis toegankelijke lezing van Saskia Maaskant over haar boek Bijna iedereen heeft kanker. Aanmelden kan via een mail naar info@koperentuin.nl.

 

Keltische muziek in Baarland

20:00 | Sint-Maartenskerk

Op 1 april verzorgt de Keltische Folkband Windbroke een avondvullend optreden in de historische kerk van Baarland, de sint Maartenskerk. Het programma “After The Break" was in 2022 het antwoord van de band op de Corona-periode. Hoewel de huidige setlist nog geen nieuwe naam heeft zijn er inmiddels al weer zoveel nieuwe nummers bijgekomen dat “After The Break - Plus" de lading meer zou dekken. Een avond genieten van fijne authentieke muziek in een sfeervolle ambiance! Zaterdag 1 april 20.00 uur, Slotstraat 3, 4435 AM Baarland. Voor informatie, reservering of kaartverkoop: www.windbroke.nl

 

Dansavond 's Gravenpolder

20:00 | Dorpshuis Ons Dorpsleven

Zaterdag 1 april organiseert DMV een dansavond in het dorpshuis 'Ons Dorpsleven', Poelvoordestraat 3 te 's Gravenpolder. Een DJ verzorgt de muziek, aanvang 20.00-24.00 uur.

 

Zondag 2 april

Cantatekaravaan - Nisse

10:00 | Mariakerk

De Cantatekaravaan komt naar Schore, Kattendijke, Nisse en Goes in april! De zangers en instrumentalisten van de Stichting Maria Magdalena Cantorij zullen muziek spelen die past bij het feest van Palmzondag en de Goede of Stille week voor Pasen. De feestelijke cantate (BWV 182) "Himmelskönig sei Wilkommen" schreef Bach bij de feestelijke intocht van Palmpasen. Adres: Dorpsplein 49, 4443 AG Nisse.

 

Cantatekaravaan - Goes

17:00 | 

De zangers en instrumentalisten van de Stichting Maria Magdalena Cantorij zullen muziek spelen die past bij het feest van Palmzondag en de Goede of Stille week voor Pasen. De franse componist Jean Gilles hij schreef voor de Goede week een cyclus Klaagliederen van Jeremia (Lamentationes Jeremiae) voor koor en een bescheiden orkest. Adres: Singelstraat 21, 4461 HZ Goes. De zaal gaat open vanaf 16:30 uur.

 

Muzikale middag

14:00 | Mariakerk

Op 2 april, Palmzondag, verzorgt ds. Carel ter Linden samen met Strijkkwartet Wim Tholen een literaire, muzikale middag in de Mariakerk van Nisse. Overdenkingen over de zeven laatste woorden die Christus sprak aan het kruis, en muziek die Joseph Haydn bij deze overdenkingen schreef. Aanvang 15.00 uur, deur open vanaf 14.00 uur.

 

Concert Trio Stardust

15:00 | Kerkgebouw

Op zondag 2 april verzorgt Trio Stardust een concert in het kerkgebouw in Oudelande. Trio Stardust brengt covers van bekende en minder bekende nummers uit de jaren '70 tot nu. Aanvang 15:00 uur, toegang gratis. Meer informatie: www.driesprong-oudelande.nl

 

Maandag 3 april

Lotgenotenbijeenkomst voor mannen met prostaatkanker

14:00 | Op ’t Hof Olmenstein

Maandag 3 april organiseert Prostaatkankerstichting Zeeland opnieuw een bijeenkomst in Kloetinge. Mannen met prostaatkanker en hun naasten zijn welkom bij Op 't Hof Olmenstein in Kloetinge van 14.00 tot 16.00 uur. Deze middag wordt begeleid door de vrijwilligers van Prostaatkankerstichting Zeeland. Deelname is gratis. Aanmelden of informatie via monique.dommanschet@prostaatkankerstichting.nl. Info: www.prostaatkankerstichting.nl

 

Lezing Wilco Blaak over de Oude & Nieuwe Kerk Delft

20:15 | Historisch Museum De Bevelanden

Wilco Blaak is sinds 2022 directeur van het Historisch Museum de Bevelanden en het Fruitteeltmuseum. Daarvoor was hij twaalf jaar lang directeur van de Oude en Nieuwe Kerk te Delft. Van dichtbij maakte hij de jarenlange restauratie en herinrichting mee van de Nieuwe Kerk en hij weet als geen ander wat bij zo'n immens project komt kijken. Hierover zal hij vertellen op maandag 3 april, aanvang 20.15 uur in de educatieruimte van het Historisch Museum. Vrienden van het Historische Museum de Bevelanden hebben gratis toegang. Niet-leden betalen een kleine bijdrage. Aanmelden via info@vriendenhmdb.nl

 

Kloetinge inloopmorgen

10:00 | Geerteshuis

Op maandag 3 april is er de maandelijkse inloopmorgen voor inwoners van Kloetinge en omgeving. Het onderwerp deze keer: "Tandheelkunde vroeger en nu." Spreker is oud-tandarts Willem-Jan Duininck. Aanvang 10.00 uur.

 

OpenHuis hospice Het Clarahofje

19:00 | Het Clarahofje

Open huis in Het Clarahofje, 's-Heer Hendrikskinderendijk 100 in Goes, op maandag 3 april van 19.00-21.00 uur. Meer informatie: www.hospicehetclarahofje.nl Ook op andere dagen is het mogelijk om in ons hospice een kijkje te komen nemen (tel. 0113-242600).

 

Vespers in de Stille Week

20:30 | Ontmoetingskerk

Tijdens de Stille Week, van 3 t/m 6 april, wordt er in de Ontmoetingskerk in Goes iedere avond een vesper georganiseerd. Aanvang 20.30u. Voor meer informatie: Dominee Jan Bert de Rijke 06-46370935, predikant@ontmoetingskerkgoes.nl

 

Woensdag 5 april

Passie-concert

20:30 | Geerteskerk

Op woensdag 5 april verzorgt Kamerkoor Luscinia een vrij toegankelijk Passie-concert in de Geerteskerk in Kloetinge. Aanvang 20:30 uur. In 14 muziekstukken, afgewisseld met korte vertellingen uit het evangelie, zal het paasverhaal verteld worden. Het koor staat onder leiding van dirigent Wim Boer, muzikale begeleiding is in handen van organist Mark Christiaanse. Toegang gratis. Na afloop wordt er bij de uitgang een vrije gift gevraagd als tegemoetkoming in de kosten.